Reszkessetek egerszegi szobrok! (2018.05.08., 13:30)

 

Olaszországban kirívónak talált műalkotásokat az iszlám ellenőrző csoport.

 

Olaszországban letakartak vagy eltávolítottak műalkotásokat, mert sértették a muszlim ellenőrző csoport határtalan érzékenységét: kirívónak találták azokat...
Nálunk, Magyarországon szerencsére még nem járt ez az ellenőrző csoport, de a hazai emberbarát „civil” szervezetek szívós erőfeszítését ismerve semmi sem lehetetlen.

 

Az íjász szemérmetlenül kérkedik férfiasságával.

 

Ez az ellenőrző csoport Zalaegerszegen is felháborító műalkotásokba botlana. A sportcsarnok előtti téren például Kisfaludy Stróbl Zsigmond íjászába, aki nem átall kérkedni férfiasságával. A Vizslaparkban lévő női szobor legalább szende, szűzies mosolyával próbálja elterelni a kíváncsi tekinteteket az erotikus részletekről.
A református templom melletti parkban meztelen valóságában tárja elénk magát az anya, s eléggé megbotránkoztató módon a gyermekét is pőrén mutogatja a járókelőknek még télen, mínusz 20 fokban is.

 

Báj és üdeség. Kár lenne takargatni…

 

Hát… Az az érzésem, hogy találna szeretett városunkban a határtalan érzékenységéről ismert iszlám ellenőrző csoport kivetnivalót. Találna, ha itt járna. Szerencsére itt még nem tartunk. Nem estünk a fejünkre, mint a németek, az olaszok, a belgák, vagy éppen a svédek. Nálunk még karácsony a karácsony, a Mikulást várják a gyermekek, a keresztet sem kell levenni a templom tornyáról.
S a szobrokat sem kell eltakarni. „Csak” leleplezni… Avatáskor.

E.E.

 

Anya és gyermeke. Szerencsére még nem vettek méretet a burka elkészítéséhez.