Rendőrségi vizsgálat a kórházi haláleset ügyében

(2019.09.03., 13:20)

 

A rendőrség nyomoz az ügyben.

Fotó: Zalatáj

 

A Zalatáj információja szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban közelmúltban elhunyt, műtétre váró férfi ügyében.
Értesülésünket Bán Kitti, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense ma megerősítette.
Mint ismeretes, dr. Alotti Nasri, a kórház szívsebészetének osztályvezető főorvosa közalkalmazotti jogviszonyának felmondását kezdeményezte 2019 szeptember negyedikével. Nyilvánosságra hozott levelében döntésének egyik okaként éppen a tragikus esetet jelölte meg:
„Júniusi szabadságom ideje alatt közreműködésemmel a szívsebészeti osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg felvételt nyert. Indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva a beteg meghalt. Ez a történet nekem komoly lelki válságot okozott, miután az esetről munkatársaimtól nem kaptam meggyőző érvekkel támogatott kielégítő választ, mellesleg érthetetlen volt számomra, hogy szóbeli közlésem ellenére Ön (a kórház főigazgatója – a szerk.)  és orvos igazgató úr az ügyet semlegesen kezelték. Elvártam volna legalább egy belső vizsgálatot az ügyben.”
A témával kapcsolatos korábbi cikkünk itt olvasható.

E.E.