Reménykedhetünk… (2019.02.18.,12:20)

 

Három tavaszi meccs, három győzelem, három pont előny a Kaposvár előtt. Felvételünk a Nyíregyháza elleni találkozón készült.

Fotó: Zalatáj

 

Ha az előző öt forduló ellenfeleit tekintjük, azt látjuk, hogy a Csákvár kivételével mind a négy csapat - hasonlóan a ZTE-hez - NB I-es múlttal rendelkezik. S valamennyit legyőzte az egerszegi csapat: a Siófok (6-1), a Győri ETO (3-2), a Nyíregyháza (2-1) is vereséggel távozott, míg a Békéscsabát idegenben sikerült legyőzni (2-1). Az utóbbi öt forduló hibátlan sorozatát éppen az élvonalban még soha nem szereplő Csákvár (1-2) akadályozta meg.
Ezzel azonban nem ér véget az NB I-es „nosztalgiázás”, hiszen február 24-én, vasárnap a Kaposvár vendége lesz a ZTE. Waltner Róbert, az egykori kiváló egerszegi csatár csapata ugyancsak szerepelt már az élvonalban, ráadásul közvetlenül a ZTE mögött, a harmadik helyen áll a tabellán, három ponttal lemaradva.

 

Ma 86 éves Szőcs János, a ZTE egykori kiváló edzője. A Nyíregyháza elleni találkozó előtt köszöntötte Végh Gábor, a ZTE FC elnöke és Sallói István sportigazgató.

Fotó: Zalatáj

 

Vagyis az élvonalba jutás szempontjáról igen fontos mérkőzés következik vasárnap, amit a televíziós közvetítés révén sokan láthatnak majd.
Még nagyon sok találkozó van vissza a bajnokságból, ám ennek az összecsapásnak a tétje nem csak a három pont megszerzése. Ha a Kaposvár nyer, utoléri az egerszegi csapatot, döntetlen esetén marad a jelenlegi előny, ZTE-sikernél hat pontra nőne a különbség, s ez már megalapozott reményre adhatna okot.
Érzik ezt a szurkolók is, hiszen vasárnap délután több mint 2500-an látták a helyszínen a ZTE-Nyíregyháza összecsapást. Ennél többen az NB I szombati fordulójában csak a Debrecen-FTC és a Diósgyőr-Honvéd mérkőzésre voltak kíváncsiak.
Az érdeklődés és a csapat jelenlegi helyezése az NB I-et ígéri. Mennyi minden változott egy év alatt!...

E.E.