Remények… (2018.12.10.,10:00)

 

Talán a legsimább győzelmét aratta ebben a bajnokságban vasárnap a ZTE.

Fotó: Zalatáj

 

A ZTE FC vasárnap 6-1-re legyőzte a Siófokot, s mivel az addig élen álló Gyirmót hazai pályán kikapott a Kaposvártól, az egerszegiek átvették a vezetést a labdarúgó NB II-ben, így feljutó helyen állnak.
A nézőszámot tekintve a csapat már régóta „NB I-es”, ezt bizonyítja a vasárnapi találkozó is. A hivatalos adat szerint 1525-en voltak a lelátókon (ezzel szemben Gyirmóton 320-an). Ám ne is az addigi listavezető adataival hasonlítsuk össze a ZTE látogatottságát! Az NB I szombati, 17. fordulóját 14.097 néző látta összesen a stadionokban, ebből a Ferencváros találkozójára 7054-en voltak kíváncsiak. A Fradi-mérkőzés látogatottságát levonva a további öt találkozó átlagnézőszáma 1409, kevesebb, mint a ZTE-Siófok mérkőzésé. Ráadásul a Puskás Akadémia és az MTK hazai találkozójára csupán 527-en, illetve 500-an voltak kíváncsiak.
Nos, az MLSZ úgy tűnik mindent elkövet azért, hogy ez a szám tovább csökkenjen! A meteorológia téli hideget jelez a hét második felére, ezzel szemben a Honvéd-Újpest mérkőzés szombaton 19 óra 30 perckor, a Mol Vidi-FTC összecsapás vasárnap 20 óra 15 perckor kezdődik. Utóbbinál részben (de csak részben) érthető az időpont (elsősorban a vasárnap), hiszen a fehérvári együttes csütörtökön sorsdöntő kupamérkőzést játszik. (Állítólag a televíziós közvetítések alakítják az időrendet.)

 

Lassan 25 éve annak, hogy a ZTE 6-0-ra legyőzte az NB I-es osztályozó visszavágóján a Siófokot. Képünkön a bajnokság gólkirálya, Preisinger Sándor (fehér szerelésben), mögötte Lendvai Miklós.

Fotó: archív

 

Visszatérve a ZTE-Siófok összecsapásra! Ez a két együttes 1994 nyarán osztályozót vívott az NB I-be jutásért, illetve az élvonalban maradásért. Az egerszegi csapat az NB II Nyugati-csoportjában a Nagykanizsai Olajbányász mögött a második helyen végzett, a Siófok pedig osztályozós pozícióban fejezte be a bajnokságot. Az első találkozón a Balaton-parti csapat 4-3-ra győzött otthonában, a visszavágon viszont a ZTE 6-0-ra kiütötte ellenfelét, így visszajutott az élvonalba.
Most is hat gólt lőtt ellenfelének az egerszegi csapat, s ezt tekintsük jelzésértékű győzelemnek. Még egy mérkőzés van hátra ebben az évben, a második tavaszi fordulóban a Csákvár ellen lép pályára idegenben vasárnap a ZTE. Nem irreális elvárás a győzelem, s akkor az élen várhatja a folytatást az egerszegi együttes.
Melengető érzés ez. Reménykedő tervezgetésre okot adó téli szünet várhatna a csapatra és a szurkolókra is.

E.E.