Pető András Szuper Liga győztes (2018.08.27.,10:55)

 

Pető András és Csiszár Attila.

 

Mindhárom éremből jutott egy-egy a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club versenyzőinek a Serdülő Liga országos döntőjében. Az MTK Budapest új atlétikai centrumában már csak a döntőbe jutott legjobb 14-15 éves ifjú atléták kaptak meghívást.
A kétnapos rendezvény hőse az Egerváron élő, de a Zalaszám-ZAC színeiben versenyző tehetséges Pető András lett. Csiszár Attila edző tanítványa bombaformában versenyzett a távolugrók döntőjében, ahol az utolsó két sorozatban is egyéni csúcsokat javítva fölényesen nyerte meg ezt a versenyszámot. Pető András 624 cm-es teljesítménye önmagáért beszél és elismerésre méltó.
Fél óra múlva a 300 m-es gátfutás döntőjében két zalaegerszegi atléta is letérdelhetett a rajttámlához. Ebben a versenyszámban is remekelt Csiszár Attila tanítványa és saját fia is. Pető András kitűnő ritmusú futással - 41,45 mp-es - teljesítménnyel második helyen ért célba. Csiszár Soma pedig 43,80 mp-es teljesítménnyel értékes ötödik helyezést szerzett.

Az első versenynap krónikájához tartozik, hogy a zalaegerszegi dobóiskola egyik legújabb tehetsége - László Gyula - súlylökésben remekelt. Bognár Szabolcs edző tanítványa remek 14,27 m-es teljesítménnyel bronzérmes lett.

 

László Gyula súlylökésben bronzérmet szerzett.