Párhuzamok… (2018.05.07., 14:10)

 

A 30 évvel ezelőtti ZTE-FTC mérkőzés tudósítása. Válogatott játékosok az egerszegi csapatban is (rákattintva nagyítható).

 

Szinte pontosan 30 évvel a tegnapi ZTE-Kazincbarcika NB II-es labdarúgó mérkőzés előtt történt: 1988. május 7-én az FTC 2-0-ra nyert Egerszegen, így igen nehéz helyzetbe került a zalai csapat. Csupán 2 pont előnye volt az NB I-ben a már kieső helyen álló Debrecen előtt.
Tegnap 2-2-es döntetlennel ért véget a Kazincbarcika elleni mérkőzés, így nem sikerült az előrelépés, továbbra is kieső helyen áll a ZTE.
Harminc évvel ezelőtt ezt írtam a Zalai Hírlap hasábjain az FTC elleni vereség után:
„Hogy a ZTE játéktudásban csak ennyire képes, mint amennyit az elmúlt fordulókban nyújtott - ha nem is könnyű szívvel -, tudomásul veszi a szurkoló. Azt viszont már semmiképpen, hogy ebben a kritikus helyzetben nem tud küzdeni, lelkesedni a csapat…”

 

 Eldöntetlen… Látszólag a fehérben lévő Kazincbarcika járt jobban a tegnapi 2-2-vel.

Fotó: Zalatáj

 

Most vajon mit írhatnék, hiszen megfogadtam, hogy nem bántom a csapatot. Egyébként is azt mondta valaki, hogy halott oroszlánba nem illik belerúgni. Ha van halott oroszlán, akkor nyilván kellett lennie élőnek is. Látta valaki ezt a félelmetes, ZTE-nek nevezett oroszlánt, akitől rettegtek a riválisok mostanában?
Én inkább egy bátortalan, esetlen, ügyetlen kiscicára emlékezem. Akit egyébként sem bánt az ember.
S ha már a párhuzamnál tartunk, ez azért ad okot némi reménykedésre. A ZTE 30 évvel ezelőtt éppen csak megmenekült a kieséstől, a Debrecen és a Kaposvár búcsúzott az élvonaltól.
A mostani - NB II-es - bentmaradáshoz azonban több kell. Legfőképp foci…

E.E.