Ötszáz résztvevő a Zalaszám és a WHC Kupán! (2019.06.07., 8:10)

 

Röszler Dóra

 

Dupla versennyel indult a zalaegerszegi atlétikai hétvége. Kámán Ferenc és Bella Attila kiváló, aprólékos szervező munkájának köszönhetően sikeresen befejeződött a 8 órás atlétikai nagyüzem.
Előbb a 11-13 éves fiatalok vették birtokba a sporttelepet. A 240 atléta palánta 60 és 800 m-en, valamint távolugrásban és kislabda-hajításban versenyzett a WHC Kupáért és érmekért. Tóth Zoltán, a verseny névadó főszponzora nagy megelégedéssel nyugtázta, hogy idén is nagy volt az érdeklődés és reményei szerint találkozhatott a közeljövő nagy bajnokaival. Örömteli, hogy a Zalaszám ZAC kisiskolásai közül Kiss Dávid megnyerte a kislabda-hajítás döntőjét. Lákovics Márk és Zuggó József két-két ezüstérmet nyert. Ugyancsak második lett Zuggó Teréz távolugrásban. Németh Milán, Süle Nimród, Zuggó József, Major Ágnes pedig bronzéremmel indíthatta atlétikai pályafutását.
Szombaton délután együtt versenyeztek a fiatalokkal a felnőtt vidékbajnokság résztvevői. A jó idő, a szuper liga versenyszámok és a Zalaszám Kupa díjai is több, mint 200 sportolót hoztak Zalaegerszegre. Dr. Szász Péter és Szász András, a verseny névadó támogatói alig győzték a díjak átadását. A bajnokságon több jó eredmény született. Végül a fő díjakat - a női és férfi Zalaszám Kupát - Nádházy Evelin (GEAC) 400 m-en elért 53,61 mp-es teljesítménnyel, valamint Eszes Dániel (Dunakeszi) 110 m gáton elért 14,40 mp-es időeredményével nyerte. Jutott érem a házigazdáknak is. Röszler Dóra remek 12,01 mp-es idővel lett vidékbajnok 80 m gáton! Bronzérmes lett Nagy Pálma, Csányi Krisztofer és Bajnóczi Sára 200 m-en. Molnár Nóra 200 m-en 4., Ott Benjamin 400 m-en 5., és Pető András 400 m gáton ért el szintén értékes 5. helyezést.