Öt (hat?) zalai a sportlövő EB-n (2018.01.23., 10:25)

 

Major Veronika

 

A válogató-versenyek lezárultával a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége hétfőn elfogadta Győrik Csaba szövetségi kapitány előterjesztését a győri légfegyveres Európa-bajnokságon induló csapatról.
A három versenyből álló válogató-sorozatból mindenkinek a két legjobb eredménye számított, s az ezek alapján kialakult rangsor első három-három helyezettje került be a csapatba.
A felnőtteknél igazán nagy meglepetést nem hozott a három verseny, egyedül a riói olimpikon, 2014-ben Európa-bajnok Miskolczi Julianna visszafogottabb teljesítménye, s ezzel kimaradása a keretből nevezhető váratlannak.
Ott lesz viszont Győrben a férfiaknál a két legjobb hazai puskás, a világkupa-döntőben aranyérmes Péni István, valamint a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ötödik Sidi Péter. Női pisztolyban is abszolút érvényesült a papírforma, ugyanis a keszthelyi Major Veronika, valamint Csonka Zsófia és Tobai-Sike Renáta került be a csapatba.
Az EB-n Major Veronika a pisztoly mellett eredeti szakágában, futócélben is indul.
Az EB-n szereplő zalai sportlövők:
Felnőttek. Férfiak. Puska: Somogyi Péter (ZTE SKK). Nők. Pisztoly: Major Veronika (Befag LK, Keszthely). Futócél: Major Veronika.
Juniorok. Férfiak. Futócél: Sándor István, Mácsek Áron (Befag LK, Keszthely). Nők. Futócél: Nagy Viktória (Befag LK, Keszthely).

A felnőtt férfiak pisztoly versenyszámában rajthoz áll a zalaegerszegi származású Tátrai Miklós, aki jelenleg a Honvéd sportlövője.

 

Somogyi Péter