Orvosi rendelőket, védőnői helyiségeket újítottak fel Zalaegerszegen (2018.08.24., 10:05)

 

A Köztársaság úti orvosi rendelőket is felújították.

 

Másfél éves program keretében felújították a központi orvosi ügyelet, továbbá 13 felnőtt- és gyermekorvosi körzet rendelőjét, valamint a védőnői szolgálat helyiségeit Zalaegerszegen - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.
A munkálatokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) az egészségügyi alapellátási infrastruktúra fejlesztését szolgáló keretéből, mintegy 354 millió forintból végezték el. A projekt keretében a központi orvosi ügyeleti szolgálatot, nyolc felnőtt- és öt gyermekorvosi praxis rendelőjét, valamint 17 védőnői körzet helyiségeit korszerűsítették.
 Az érintett háziorvosi, védőnői körzetekben több mint húszezren élnek. A központi orvosi ügyelethez tartozik Zalaegerszeg mintegy 60 ezer lakosán kívül a térség további 78 településének több mint 42 ezer lakója is.
A háziorvosi rendelők és a védőnői helyiségek korszerűsítése, átalakítása egyes esetekben bővítéssel, illetve az épületek akadálymentesítésével járt. A 35 millió forintot meghaladó eszközfejlesztés keretében egyebek mellett EKG-berendezéseket, dopplerkészülékeket, sürgősségi táskákat, pelenkázóasztalokat, fonendoszkópokat, hallásvizsgáló berendezéseket vásároltak, az ügyeleti szolgálat részére pedig új gépjárművet is beszereztek. (Forrás: MTI)