Országos harmadik helyezettek a keszthelyi tűzoltók

(2019.06.21., 10:10)

 

A harmadik helyezett csapat Egri Gyula megyei igazgatóval (a fotó rákattintva nagyítható).

 

A napokban mérték össze erejüket Székesfehérváron a XV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportverseny keretein belül az ország hivatásos tűzoltói, ahol a Zala megyét a keszthelyi tűzoltók képviselték.
 A megmérettetés négy fő versenyszámból állt, horoglétra mászás, százméteres akadálypálya, négyszer százméteres váltó és kismotorfecskendő versenyszám.
Itt leginkább a vízé volt a főszerep. A csapatok lényegében a táplálás és egy osztott sugár szerelésével hajtották végre a feladatot. Az egyköbméteres kádból a vizet egy 800 liter/perc teljesítményű kismotorfecskendővel szívták fel és juttatták az összekapcsolt tömlőkön, sugárcsöveken keresztül a tízliteres céltáblákba, amelyek teljes feltöltését lámpa jelezte. A futam egyik nehézsége a koncentrációban, a helyes kapcsolásokban rejlett, mert ha a szerelés bármelyik eleme nem megfelelő, a víz nem jut el a sugárcsőig.
 A Keszthelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata az említett versenyszámban a nagyon előkelő harmadik helyezést szerezte meg. Az eredmény külön boldogító, hiszen a keszthelyi csapat meglehetősen fiatalokból áll, akik a jövőt illetően még sok hasonló eredményt érhetnek el.
A Németh Attila, Porkoláb Imre, Kurucz Gábor, Bankó Csaba, Móricz Péter, Molnár Richárd, Kopecskó János, Hirsch Csaba, Zsoldos Attila és Fleisch Márton összeállítású versenycsapatot Gyalog László parancsnokhelyettes vezette.
 Gratulálunk a csapatnak a méltó szerepléshez!

Cseresznyés Dániel
szóvivő
Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság