Orbánok… (2018.10.17.,9:35)

Egy mese Demeter Mártának

 

Demeter Mártának van érzéke a meséléshez.

 

Demeter Márta az MSZP-ből „átrepült” LMP-s képviselő szerint Orbán Viktor lányát katonai repülőgép hozta haza Ciprusról. Aztán kiderült, hogy az Orbán L. nevű parancsnok feleségéről és leányáról van szó. Vagyis nem Orbán Viktor gyermekéről.
Ajánlok egy aktuális mesét Demeter Mártának elalvás előttre. Ebben is szerepel egy Orbán. Állítólag azért lett Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mert megígérte Csányi Sándornak, MLSZ-elnöknek, hogy nála kezdő játékos lesz Orbán.
S láss csodát! Orbán bemutatkozott a válogatottban a Görögország elleni mérkőzésen. Ám ez az Orbán nem az az Orbán volt.

 

Willi Thomas Orban (magyarul Orbán) a magyar válogatottban (jobbról). Ez az Orbán sem az az Orbán.

 

Marco Rossi pechje, hogy nem ismeri a magyar történelmet. Az észtek ellen az Orbán-Kádár belső kettőst játszatta a védelemben. Nem tudta, s nem is szólt neki senki, hogy az ilyen nevű felállás egy csapatban furcsa lett volna a magyar történelemben. Nem egyfelé húztak ugyanis.
Újabb kudarc lett a vége. Hiába rúgtunk három gólt, nem tudtunk nyerni, mert ugyanannyit kaptunk.
A tényekhez tartozik, hogy a focipályán nem Orbán Viktor és Kádár János játszott, hanem Kádár Tamás és Orban Willi. Utóbbi egy magyar-lengyel vegyesházasság gyermeke. A Bundesligában szereplő Lipcse játékosa.
S hogy idáig jutottam a mesével, talán már elaludt Demeter Márta. S arról álmodik, hogy tisztességes politikus lesz egyszer belőle.

Kétlem…

E.E.