Nyolc éve segít tűzifával a zalai rászorulókon a Védelmi Bizottság (2021.01.28.,13:10)

 

 

A Zala Megyei Védelmi Bizottság szervezésében nyolc éve zajló tűzifa-adományozás az 54. helyszínére érkezett 2021. január 27-én, szerdán délután.
Sárhidán Bohár Tímea és családja fűtését oldja meg két-három hétre az egy köbméternyi adomány. Ebben az időszakban Zalában összesen 60 család részesül a támogatásban, az érintettek kiválasztása az önkormányzatok bevonásával történik.
Miközben tegnap délután a felaprított fát elhelyezték az udvaron, dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke elmondta, hogy nyolcadik éve hirdetik meg a tűzifaprogramot, amellyel a szervezet a rászorulók téli fűtési nehézségeinek megoldásához járul hozzá. Az akció keretében idén 60 zalai család kap segélyként egyenként 25 000 forint értékű „kályhakész” tűzifát, és a legrászorultabbak átvehetnek egy-egy tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot is.
Ezúttal dr. Sifter Rózsa és Vigh László, a térség országgyűlési képviselője adta át az élelmiszerek mellett tisztítószereket is tartalmazó adományt, Bohár Tímea kisfia, a szabad idejében szívesen focizó Horváth Bálint Károly pedig még egy futball-labdát is kapott.
Vigh László ez alkalommal is kiemelte a községi polgármesterek munkáját, akik az önkormányzatokkal együtt figyelnek a falvak rászoruló lakosaira, főleg az idősekre, élelmiszer- és gyógyszerbeszerzésben segítve őket.
Zsálek-Nagy Marianna, Sárhida polgármestere köszönő szavai arról szóltak, hogy a falvakban még mindig nagyon sokan fűtenek fával, ezért figyelemre méltó ez a fajta támogatás. A községben egyébként több helyen ott van a portákon a gázvezeték, de sok esetben még nem történt meg a hálózatra való rácsatlakozás.
A megyei védelmi bizottság tűzifa-programjának kedvezményezettjeihez nyolc éve ugyanaz a vállalkozás, a zalaegerszegi Omega GM Kft. szállítja ki a tüzelőt, segítségükkel már több mint 500 zalai család megsegítése valósulhatott meg e módon. A Magyar Földgáztároló Zrt. idén 1,5 millió forint értékű tűzifát ajánlott fel. (Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal honlapja)