Nyitott a sport felé a Zalaco Zrt. (2020.03.18., 10:00)

 

Berta László (balról), Belső Gábor és Balaicz Zoltán az új pólókkal.

 

Egymásra talált a Zalaco Zrt. és a Zalaegerszegi Úszó Klub. Március 17-én kedden, Zalaegerszegen a polgármesteri hivatalban jelentették be a névadó szponzori szerződést, amely három évre szól.
–  Hosszú ideig a mai alkalom az utolsó sajtóesemények egyike – kezdte Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatót. – A jövő hétre tervezett eseményeket már nem tartjuk meg. A mai program viszont különösen fontos, mert két igazi zalaegerszegi érték talált egymásra.
A 70 éves Zalaco a társadalmi felelősségvállalásban is komoly szerepet játszott és számíthattunk a cégre akkor is, amikor jótékonysági akciót hirdettünk meg – folytatta a polgármester.
A 70 éves Zalaco 70 facsemete ültetésével csatlakozott a város faültetési programjához. A sport felé nyitva olyan egyesületet választott, amely nagy reményekkel néz az együttműködés elé. Az úszó klub az új uszoda, tanuszoda és városi fürdő fenntartásában is szerepet kap. Ezen kívül olyan népszerűsítő tevékenységet végezhet a gyerekek körében, amelynek az a célja, hogy minden zalaegerszegi gyermek tanuljon meg úszni.
Berta László, a Zalaco Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a napokban jelentkezett háromszoros vásárlói igényt is kielégítette a cég.
–  Szeretnénk adni is annak a közösségnek, amelyben a sikereinket elértük. Olyan területen jelentkezünk támogatóként, amely továbbviheti az egészséges életmód témakörét. Ekkor találkoztunk a Zalaegerszegi Úszó Klub szponzori felkérésével és az előkészítő munka után gyorsan megszületett a döntés, amelyben komoly szerepe volt annak is, hogy a Zalaegerszegi Úszó Klub utánpótlásnevelése kiemelkedő – mondta befejezésül Berta László.
Belső Gábor, az egyesület elnöke elmondta, hogy hivatalosan a Zalaco-ZÚK nevet vették fel. Ez már bejegyzésre került, ezért kellett egy kicsit várni a bejelentéssel. Az eddigi névadó szponzor, az Eurotech Kft. továbbra is a Zalaco-ZÚK támogatója marad.