„Nyelvtudás” és szexuális erőszak (2020.01.31., 11:00)

Az osztrák legfelsőbb bíróság is kitett magáért

 

A fotó illusztráció.

 

Döbbenet és értetlenség söpört végig Ausztriában, miután az osztrák legfelsőbb bíróság döntésében megkérdőjelezte az egyik vádpontot annak a migránsnak az ügyében, aki tavaly egy uszodában kegyetlenül megerőszakolt egy tízéves kisfiút.
Miután a húszéves iraki „menekült” illegálisan átjutott Ausztriába, az osztrák kormány úgy gondolta, amennyiben elvinnék egy medencés délutánra a bécsi Theresienbadba, az felgyorsítaná a migráns integrációját. Csakhogy nem sokkal azután, hogy az iraki Amir nevű migránst magára hagyták a medencében, riadóztatni kellett a medencét felügyelő vízimentőket és biztonságiakat, mivel „hírtelenszerű szexuális késztetésre” hivatkozva Amir brutálisan megerőszakolt egy tíz éves kisfiút az öltözőben.
Az áldozat nemcsak súlyos fizikai sérüléseket szenvedett, hanem jelentős pszichés traumát is átélt, amely később depressziót okozott a kisiskolás korú gyermeknek. Az iraki Amir a rendőrségen beismerő vallomást tett, elmondása szerint négy hónapja nem látta az Irakban hagyott feleségét, és „hírtelenszerű késztetést” érzett arra, hogy közösüljön a kisfiúval.
Amirt akkor két rendbeli bűncselekménnyel is megvádolták: egy fiatalkorú molesztálásával és egy fiatalkorú hátrányára elkövetett szexuális erőszaktevéssel. Csakhogy az osztrák legfelső bíróság felülvizsgálta az ügyet és arra a megdöbbentő döntésre jutott, hogy mivel Amir nem beszélt németül, ezért nem érthette a kisfiú tiltakozását, tehát nem áll meg az a feltételezés, hogy a 10 éves fiú minden kétséget kizáróan, valóban elutasította a szexet.
A döntés értelmében tehát Amir ugye visszakerül első fokra, amelynek következtében jelentősen enyhébb büntetést kaphat a kisfiút megerőszakoló iraki férfi.
A legfelsőbb bíróság arra nem tért ki, hogy egy tíz éves gyermek análisan történő megerőszakolása kapcsán valaha is felmerült-e a történelem során, hogy az áldozat beleegyezett volna. (Forrás: Facebook-Bádog blog)