Nosztalgia hangulat a Kertvárosban (2018.07.23., 12:20)

Újra megnyitott a Kertmozi

 

Galbavy Zoltán (balról), Nádas Zsuzsa, Balaicz Zoltánné és Nádas György.

 

A hivatalosan meghirdetett időpont előtt már fél ház volt a nézőtéren. Július 20-án, pénteken a Liszt Ferenc Általános Iskola udvarán hamisítatlan retro hangulat fogadta az érkezőket. Ismét megnyitott a Kertmozi Zalaegerszegen.
– Ezekért a pillanatokért érdemes dolgozni – mutatott körbe a nézőtéren Galbavy Zoltán. Az önkormányzati képviselőnek, aki a Kertmozi újra nyitásának ötletgazdája, még a program indulásakor is bőven akadt tenni valója. Belépő híján becsületkasszában gyűjtötték a bevételt a Liszt Ferenc Általános Iskola „Gyermekeinkért, a jövőnkért” alapítvány javára.
A Mamma Mia c. filmmel indul a Kertmozi nosztalgia előadása. A közönségszavazatok alapján ez a film nyert minimális különbséggel az Üvegtigris előtt.Előtte még sok érdekes program várt az érdeklődőkre.Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, megemlékezett Becs János közelmúltban elhunyt mozigépészről, akinek szívügye volt a Kertmozi.
Az est háziasszonya,Balaicz Zoltánné beszélgetett Nádas György humoristával és feleségével,Nádas Zsuzsával.
Miért szűnt meg a Markos-Nádas duó?–  kérdezte Balaicz Zoltánné.
– Az előző tíz évben mindent elértem, amit ebben a műfajban lehet –válaszolt a humorista. – Erzsébet díjat, Karinthy-gyűrűt kaptam.Arra gondoltam, nézzünk másfelé és elhagytam a Mikroszkóp Színpadot. A Miskolci Nonstop rádió alapítója és műsorvezetője lettem. Újabb tíz év elteltével színházi drámai szerepekben próbáltam ki magam.
Mivel foglalkozna szívesen újabb tíz év múlva?
– Abból már csak négy év van vissza. Hogy mi lennék szívesen? Talán olimpiai bajnok.
Nádas Zsuzsa párkapcsolati szakértő hozzászólásai is színesítették az amúgy is érdekes beszélgetést.Az önálló műsorra Nádas Györgynek külön aligha kellett készülni, a humorista csak adta magát és ültek a poénok.
Megtudhattuk, hogy a szinkronizálás szép és egyáltalán nem könnyű feladat.Az Üvegtigris c. fim jeleneteit kellett újra „szinkronizálniuk” az önként jelentkezőknek, majd következett az est fénypontja, a Mamma Mia! c. film.Az ABBA együttes dalaira épülő vígjáték végén vastapssal búcsúzott a közönség, ami egy moziban egyáltalán nem megszokott. Az elismerést a Kertmoziban a szervezők eredményes munkája kapta.
– A becsületkasszában 145900 Ft gyűlt össze – tudtuk meg Galbavy Zoltántól. – Ezt a szabadtéri tanterem térkövezésére szeretnénk felhasználni.A jövő hónapban is tervezünk egy vetítést, de a Kertmozi koncerteknek és más rendezvényeknek is otthont adhat. Egy közösségi teret is szeretnénk itt kialakítani.

z.t.

 

Az Üvegtigris jeleneteit kellett újra „szinkronizálni”.