Nem küldhetne tankokat Magyarországra Brüsszel?

Magánlevél a LIBE-bizottságnak

(2018.04.27., 13:55)

 

Judith Sargentini holland zöldpárti jelentéstevő. Ő mindent jobban tud Magyarországról és a demokráciáról. Niedermüller Péterék készségesen segítenek neki Brüsszelben.

 

Tisztelt Rögtönítélő Brüsszeli Számonkérőszék!
Alulírott budapesti lakosként mélységesen egyetértek a Fényes Tekintetű LIBE Bizottság minapi jelentésével, miszerint mi itt az orbáni diktatúrában borzalmatos elnyomatásban élünk, itt bizony naponta lábbal tiporják az emberi jogainkat, a demokráciát és legfőképpen a jogállamot.
Igaz, hogy a szavazó fülkében a fidesznyikek senkinek sem szorítottak pisztolyt a homlokához, hogy az orbáni diktatúrára szavazzon, de ahogy a napi betevő médiám, az index.hu nagyon találóan megállapította, Magyarországon a hülyék vannak többségben. Legfőképpen vidéken. Ezzel egyelőre még nem tudunk mit kezdeni, de a Soros-fiúkkal már dolgozunk a projekten.
Meg aztán itten tombol a média diktatúra is, a tisztességes ellenzéki ember nem jut igaz hírekhez. Ne tessenek törődni azzal, hogy az országban 100 %-os műhold, mobil és internet lefedettség van és hogy az elcsalt választás előtt még maga az index.hu büszkélkedett azzal a statisztikával, hogy az ellenzéki médiát sokkal többen kísérik figyelemmel, mint a kormánypropagandát. Bizonyára be voltak drogozva a fiúk, elnéztek valamit, csak mostanra ocsúdtak fel.
A rasszizmus meg az egeket veri, hiába mondja Járóka Lívia, hogy az uniós parlament egyetlen cigányaként Orbán jóvoltából lehet a parlament alelnöke, és hogy Orbán kétszázezer cigánynak adott közmunkát. A helyzet az, hogy sajnos dolgozniuk kell, ahelyett, hogy békésen éldegélhetnének a „segílyen”. Ez maga a rasszizmus.

 

Szijjártó Péter tényekkel válaszolt a hazugságokra.

 

Az antiszemitizmus meg - ahogy a LIBE helyesen látja - egyenesen az egeket veri. Az csak álca, hogy Orbán zéro toleranciát hirdetett, hogy Netanjahu Orbánnal parolázott, hogy számos itteni kompetens zsidó szerint a magyar zsidóság az „aranykorát éli”, hogy a kormány anyagilag kiemelten támogatja őket, itt akkor is antiszemitizmus van és kész!
A jogállamról meg ne is beszéljünk! Az egyszerűen nincs, hiába próbálják a derék Soros NGO-k a szemináriumaikon a bírókat fogékonnyá tenni a brüsszeli felfogásra.
Ezért a LIBE jelentés összeállításakor nagyon helyesen hagyták figyelmen kívül a kormány érveit és örült a lelkem, hogy a vitájára sem engedték oda Orbánékat Brüsszelben és fütyülni tetszettek a „Hallgattassék meg a másik fél is!” ősi jogelvre. Tényleg az a legjobb, ha ott sincsenek, amikor ítéletet mondunk róluk, még belezavarnának, mi nélkülük is tudjuk a tutit!
Szóval, örültem, hogy a felesleges tárgyilagosságot félretéve, a legelszántabb politikai ellenfelükre tetszettek bízni ezt a jelentést. Tessenek csak továbbra is jól elítélni őket, én a magam részéről annyit tehetek, hogy szorgalmasan eljárok tüntetni a gaz Orbán ellen. Sajnos hiába várom, hogy egyszer végre jól pofán vágjanak, pedig a vérző orrom olyan jól mutatna a nyugati médiában és a következő LIBE jelentésben. Ezek olyan beszari diktátorok, hogy még ezt sem teszik meg.
Tisztelettel: Egy végsőkig elszánt budapesti
Ui: A szovjet elvtársak ’56-ban tankokkal siettek a megsegítésünkre. Nem lehetne most brüsszeli tankokat küldeni a demokrácia és a jogállam visszaállítására? Az mindegy, hogy akkor azt „kommenizmusnak” hívták, most meg liberalizmusnak. Hát nem secko jedno? A lényeg, hogy mi csináljuk! Igaz, hogy jobban élünk, mintha mi kormányoznánk, de ez nem számít.

Rajnai Péter

* * *

Belenéztem az április huszonhatodikai brüsszeli, LIBE-ülés összefoglalójába. Ahogy elnéztem a padsorokban helyet foglaló liberális, szocialista, zöldpárti képviselőket, az volt az érzésem, hogy egy pszichiátriai intézet ápoltjaiból alakult amatőr irodalmi színpad előadása zajlik ezzel a címmel: A demokrácia, ahogy mi akarjuk!
Jövő tavasszal EU-parlamenti választás lesz. Nagyon remélem, hogy a józan népakarat elsöpri ezt a gyalázatos gyülekezetet.

E.E.

 

Soros György láthatóan élvezi a helyzetet.