Nem csoda, hogy itt tartunk (2018.06.11., 8:55)

Az MLSZ és a következetesség

 

Brad Jones, az ausztrál válogatott kapusa kapaszkodik a labdáért. Vendégszerető házigazdák voltunk: viszonoztuk az öngólt.

Fotó: MTI

 

Nem is az ausztrálok elleni vereség bosszant - hiszen ők világbajnoki résztvevők -, hanem az, hogy az MLSZ, amely szervezet irányítja a magyar labdarúgást, megint lőtt egy öngólt.
A „tesztmérkőzés” – most így hívják a barátságos találkozókat, hogy haladjunk a korral – hajrájának öngólos bohózatát is felülmúlta a szakmai szervezet (MLSZ) döntése, miszerint egy időben kell játszani a válogatott összecsapást és az NB III-as osztályozókat.
Ősz végén, tavasz elején persze lehet kezdeni a meccseket este háromnegyed kilenckor. Amikor a hőmérő higanyszála közel van a mínuszhoz, megveszi az Isten hidege az embert. Most, június kilencedikén, nyári melegben nem. Mintha direkt szórakoznának a még kitartó nézőkkel. Akkor, amikor a magyar labdarúgás soha nem látott mélységbe süllyedt. Elmondhatjuk például, hogy egyetlen nemzetközi szintű játékosunk sincs. S arra is régen volt példa, hogy játékvezetőnk sem lesz a világbajnokságon.
Az infrastruktúra rendben, sokat fejlődött, de a szakma… csődhelyzetben. Ennek ékes bizonyítéka a jelenlegi szövetségi kapitány kiválasztása is.

 

Miközben válogatottunk szenvedett, ezzel egyidőben (!) a Nagykanizsa kiütötte (5-0) a Nagyatádot.

Fotó: Nagykanizsa online – Gergely Szilárd

 

Visszatérve az NB III-as osztályozókra és a válogatott mérkőzésre! Mindkettő gazdája az MLSZ. Erre a „gazda” egymásra szervezte a két eseményt.
Annyit legalább megtudtunk, hogy a Nagykanizsa-Nagyatád NB III-as (!) osztályozóra harmadannyian voltak kíváncsiak, mint a Magyarország-Ausztrália barátságos találkozóra. Hát ez nem nagy dicsőség nemzeti csapatunkra nézve.
S ha már az MLSZ „következetességénél” tartunk, ne felejtsük el, hogy volt nemrég egy Magyar Kupa döntő, ami után az Újpestet megbüntette az MLSZ fegyelmi bizottsága a szurkolók pirotechnikai akciója miatt 4 millió forintra. Mit gondolnak? Ki volt a kupadöntő rendezője? Hát az MLSZ! Vártam, hogy a szövetség önmagát is megbünteti, legalább ad a látszatra. Nem adott. Pedig nem is látszat volt, hiszen az MLSZ volt a rendező. A pirotechnikai eszközök pedig bekerültek a stadionba.
Hát ez a helyzet most a magyar labdarúgásban. Fel a fejjel! Csütörtökön kezdődik a világbajnokság!

E.E.