Mozgó kormányablak a falvakban (2019.03.08.,10:50)

38 zalai községben fordult meg a busz

 

Dr. Sifter Rózsa és Cseresnyés Péter a kormányablak busznál.

 

2018 október másodikán kezdte meg működését a Zala megyei kormányablak busz a megye hat járásában, összesen 38 településen.
A Zala Megyei Kormányhivatal a kormányablak működéséről és az ahhoz kapcsolódó tapasztalatoktól szervezett sajtónyilvános eseményt március hetedikén Pusztamagyaródon.

 

A pusztamagyaródiaknak lehetőségük volt a helyi ügyintézésre.

 

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, hogy az indulástól kezdve több mint 400, falvakban élő személy vette igénybe a szolgáltatást. Az ügyfelek többsége az idősebbek közé tartozik, akik így saját településükön intézhetik ügyeiket. A kormánybusz egyébként teljes körű ügyintézést biztosít. A szolgáltatás a kényelmi szempontokon túl költségmegtakarítást is jelent.
Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: választókörzetében 82 település található, túlnyomó többségben vannak az aprófalvak. A képviselő megemlítette: a kormány fontos szándéka, hogy az ügyintézést minél közelebb kell vinni az emberekhez, s ezt a mobilizált ügyfélszolgálat jól segíti.

 

Egy kis rögtönzött eszmecsere… Balról Kovács Károlyné, Pusztamagyaród polgármestere, dr. Sifter Rózsa és Szendrődi Gabriella, a Letenyei Járási Hivatal vezetője.

Fotó: Szunyogh István