Most nem tankokkal jöttek… (2019.10.31., 8:55)

Szakács, a minden lében kanál

 

Egy meghitt közös vacsorán a Gyurcsány- és a Putyin-család.

Fotó: MTI

 

Itt járt Vlagyimir Putyin, az orosz elnök, s itt van ez a Szakács László, stílszerűen szólva a minden lében kanál MSZP-s politikus.
Az egyre inkább eljelentéktelenedő szocialista párt (az egykori állampárt, az MSZMP jogutódja) elnökhelyettese szerint – Putyin látogatása kapcsán mondta – Magyarország alárendelt kapcsolatban van Oroszországgal.
Szakács úr! Mutatok két fotót is Putyin magyarországi látogatásaival kapcsolatban. Nos, ki van az egyik képen az orosz elnökkel? Lehet, hogy nem ismeri fel, mint ahogy párttársai a kispesti panamaügy egyik főszereplőjét, Lackner Csaba szocialista politikust? Segítek (nem a fekete pulira gondolok, hanem a mellette lévő sötét alakra): Gyurcsány Ferenc, az ön egykori párttársára, akivel valószínűleg hamarosan újra egy csapatban „politizálhat”.
Ön szerint Putyin nagyon sokszor jár Magyarországon. Ebben igaza van. Ám nem tankokkal jön, mint 1956-ban az elvtársi segítség a Szovjetunióból. S nem kíséri útját több száz halott, sok ezer bebörtönzés, több százezer emigráns.

 

Gyurcsány, a gavallér. Pulival ajándékozta meg az orosz elnököt.

Fotó: blogstar

 

Az ön ideológiai ősei vajon milyen kapcsolatban voltak a nagy Szovjetunióval? Úgy tudom, hogy nem Rákosi Mátyás vagy Kádár János szokta Budapestre rendelni Sztálint vagy Hruscsovot. Ez pont fordítva történt. Akkor voltunk igazán alárendelt kapcsolatban, amit erősített az ön szellemi elődeinek hazaárulása. November negyedikéhez közeledve óvatosabban kellene ezt a témát kezelnie önnek és párttársainak. Az '56-os forradalom és szabadságharc leverésének szörnyű története más megvilágításba helyezi az ön megállapítását.
Azt javaslom, hogy nézegesse inkább egykori párttársa, Lackner Csaba videófelvételét. Most, hogy már felismerték, s kizárták a pártból, akkor is sok tanulsággal szól. Aztán nézegesse az itt látható két fotót, amelyen most már minden bizonnyal felismeri a Putyin társaságában lévő magyar politikust.
Valóban sokszor jár az orosz elnök Magyarországon. S nem csak Orbán Viktor fogadta, fogadja. A politika már csak ilyen, ha nem tudná politikus létére…

E.E.