Mitől civil egy politikus? (2019.07.18., 8:20)

Az ellenzéki pártok át akarják verni a zalaegerszegieket!

 

„Civil” szervezet mögé bújva…

 

Az egyre népszerűtlenebb ellenzéki pártok Zalaegerszegen már nem mernek a saját nevükön indulni, helyette egy most alakított egyesület neve mögé bújva próbálják bejuttatni képviselői helyekre a vezetőiket az októberi önkormányzati választáson.
A minap bejelentették egy új civil (valójában álcivil) szervezet megalakítását, azonban már az első sajtótájékoztatón ott voltak a leszerepelt és népszerűtlen, elképzelés és szakmai program nélküli ellenzéki pártok helyi vezetői: a „megújulást” képviselő Kiss Ferenc és Góra Balázs az MSZP részéről, Keresztes Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) mémgyártásban jeleskedő, Budapesten élő és dolgozó, de mégis a helyi szervezetet irányító elnöke, a megyeszékhelyen ismeretlen pákai Benke Richárd a Jobbik képviseletében, Paksy Zoltán az LMP oldaláról, valamint egy hölgy a Momentumtól.
A szervezet vezetőjének a jobb sorsra érdemes Hartmann Miklóst kérték fel, ő azonban biztos nem lesz ott a közgyűlésben, hiszen nem szerepel majd az egyesület választási listáján. Meglepő módon a „civilek” listáján ugyanis az első, befutó helyeken a levitézlett ellenzéki pártok (MSZP, DK, LMP, Jobbik, Momentum) helyi elnökei szerepelnek majd, felosztva egymás között a lehetőséget, így biztosítva újabb öt évre a
tiszteletdíjas túlélést.
Ezek az emberek most úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne pártokhoz. De egy párt helyi elnöke mitől lenne civil? Ráadásul világnézetben hatalmas különbség van köztük, ami magában rejti a későbbi komoly konfliktusokat is. Programjuk pedig nincs, mert azt a demagóg, szakmaiatlan 14 pontot, amit program címét közzé tettek, talán jobb lenne sürgősen elfelejteni!
Ami a többi indulót illeti: Balaicz Zoltán polgármesterjelölt már korábban bemutatta választási programját, és önkormányzati képviselőjelöltjeit, készen állnak a választásokra.
Időközben kiderült, hogy külön indul a választáson a Mi Hazánk Mozgalom, amely önálló polgármesterjelöltet állít Kiss Ferenc személyében és mind a 12 választókerületben is saját képviselőjelöltjük lesz. A Mi Hazánk konstruktív ellenzéki szerepre készül Zalaegerszegen és nem hajlandó olyan ellenzéki összefogásban részt venni, melynek része a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. Sajnálják, hogy a Jobbik odáig süllyedt, hogy a DK-val lép szövetségre, egy egyesület mögé bújva, és már a Jobbik nevét sem vállalják fel, így a Mi Hazánk számít minden
csalódott jobbikos szavazatára!
Ugyancsak külön fog indulni a választáson a zalai megyeszékhely közéletében 21 éve, 1998 óta fontos szerepet betöltő, lokálpatrióta értékeket képviselő Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE).
Polgármesterjelöltjük valószínűleg dr. Kocsis Gyula önkormányzati képviselő lesz, és szintén mind a 12 körzetben lesz saját jelöltjük. Az EZE szintén nem vesz részt az ellenzéki egyesületi bohózatban, és egyenlő távolságot szeretnének tartani mind a Fidesztől, mind pedig a szétesett ellenzéki pártoktól, elismerve mindazt, ami jó, és kritizálva mindazt, ami szerintük nem jó.

z.t.