Mindent a szurkolókért! (2018.11.07.,13:00)

 

A Mosonmagyaróvár után a Cegléd ellen is győzni kellene.

 

Gazdag a mai sportműsor. Két Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzést is közvetít a tv 19 órakor (CSZKA Moszkva - AS Roma, Valencia-Young Boys), lesz egy női kézirangadó (Siófok - FTC), egy női kosárlabda nemzetközi kupameccs (Szekszárd-Nymburk), két utóbbit is adja a televízió.
A lényeg az egerszegi szurkolóknak azonban a két ZTE-találkozó: 18 órakor a Zalakerámia ZTE KK - Klosterneuburg Alpok - Adria Kupa férfi kosárlabda összecsapás, s amikor itt elképzelhetően az izgalmas második félidő zajlik, néhány méterrel odébb, 19 órakor megkezdődik a ZTE FC – Ceglédi Vasutas NB II-es focimeccs.
A bőség zavara… Még akkor is, ha csak a két egerszegi érdekeltségű találkozót nézzük.
Lehet sokféle magyarázatot adni az időpontok ütközésére, de teljesen felesleges.
Számomra értehetetlen, hogy november 7-én miért kell 19 órakor kezdeni egy NB II-es focimeccset. Miért nem lehet mondjuk 17 órakor?

 

A szerencsétlen időpont ellenére reméljük ma este is sokan lesznek a nézőtéren.

Fotók: Zalatáj

 

Mert az MLSZ eldöntötte: vagy 13 óra 30 perckor, vagy 19 órakor. Más alternatíva nincs!
A miénknél nyilván gyengébb és kisebb érdeklődést kiváltó angol, spanyol, olasz, német bajnokságban rendeznek 12, 13,30, 14,30, 15,30, 16, 18,30, 21 órai kezdettel is bajnoki mérkőzéseket. Nálunk tilos ez a zűrzavar. Az MLSZ diktál, nem számít a klubok, ne adj Isten a szurkolók érdeke.
Azt már nem is kellene sorolni, hogy a mai kora őszi időjárás helyett akár mínusz is lehetne november hetedikén; a környező településekre este kilenc óra után már ritkábban járnak a buszok és vonatok; a kisdiákokat sem engedik el szívesen a szülők a meccsre.
S azt se felejtsük el, hogy a cikk elején felsorolt sportrendezvények is inkább arra csábítják a kényelmesebbeket, hogy a fotelt és a televíziót válasszák.

E.E.