Minden korosztályra figyelnek (2019.10.09., 10:10)

 

Németh Gábor: – Figyelnek egymásra a szomszédok.

 

A Fidesz-KDNP valamennyi egyéni választókerületben állított jelöltet Zalaegerszegen az október 13-án sorra kerülő önkormányzati választásra. Az öt évvel ezelőtti voksoláshoz képest négy új jelölt méretteti meg magát, köztük Németh Gábor, akit a 2-es választókerületben indít a pártszövetség.
Ságod, Pózva, Kaszaháza, Nekeresd, Hatháza és Neszele: ezek a településrészek tartoznak a 2-es választókerülethez, melynek képviselőjelöltje Németh Gábor, aki sporttal és egészségtudatos életvitellel foglalkozó szakember. Mint mondja, a sport iránti elköteleződés és a közösségben való gondolkodás erősítése lett a hivatása. Egyetemi diplomáját testnevelő tanár és művelődésszervező szakon szerzett. Jelenleg a Boxart Boksz Klub vezetője.
– Gyermekkorom óta szeretem a nyüzsgést, a társaságot, a közösséget. Így kapcsolódik egymáshoz a közösségszervezés és a sport, az egészségturizmus, az egészséges életvitel. De hozzá kell tennem, mindehhez hozzátartozik a segítségnyújtás, hogy minden korosztály megtalálhassa a neki megfelelő szabadidő eltöltést és sportolási lehetőségeket. A választókerületemben sok a nyugdíjas és szükségük van arra, hogy megmutassuk a helyes életvitelt, az egészséges táplálkozást. Ezért is tartunk egészségnapokat, melyre meghívunk szakembereket is – teszi hozzá Németh Gábor.
A 2014-2019 között megvalósult fejlesztésekről, kisebb beruházásokról is beszámol. Ságod településrészen (50 éve, hogy Zalaegerszeghez csatolták) a Csapási út, a Telekalja utca, a Pitypang és Diófa utcák teljes aszfaltozása megtörtént. Felújításra került a Ságodi úti járda, és a közösségi ház is, valamint megtörtént az óvoda felújításának első üteme (ablakcserék, belső festések).
Pózván a Vasút és Akácfa utca felújítása befejeződött, és a pózvai temető első ütemének rehabilitációja. A közösségi házon tetőcsere, ablakcsere és külső vakolás történt. Kaszaházán felújították a Kaszaházi út - Nekeresd közötti járdaszakaszt, rendbe tették a Csónakázó tó környékét. Nekeresden felújították a Virágzó Mező utcát. Hatházán a közösségi tér kialakításán szorgoskodtak. Neszele pedig a kerékpárút építésről került a köztudatba. Folyamatban lévő fejlesztések is vannak az egész választókerületben. Így Pózván a Felsőerdő utca, Kaszaházán a Vásártér felújítása, Ságodban járdaépítés a közösségi ház valamint az óvoda előtti parkoló kialakítása van napirenden.

 

A felújított pózvai Vasút utca.

 

– Választási programomban igyekeztem a legfontosabb kérdésekkel foglalkozni, melyek érintik valamennyi településrészt. Ilyen a játszóterek felújítása, bővítése és ezekkel összhangban a közösségi terek szépítése. A járda és útfelújítások egy komplex 15 éves program keretében valósulnak meg, erre külön koncepció készül. Figyelnünk kell a klímaváltozásra. A városi faültetési program keretein belül közösségi faültetési programot szeretnénk szervezni, erősíteni a környezettudatos gondolkodást a lakosság körében. A sportközösségi rendezvények számát emelni fogjuk a következő években. Az egészséggel kapcsolatos úgynevezett „megelőzési” egészségnapok szervezése van tervben véve. A közösségi terek programjainak összehangolása nagyon fontos: a gébárti tó, a kaszaházi tó valamint a közösségi házak összetett programjai ne fedjék egymás. Folytatni szeretnénk a következő ciklusban a ságodi óvoda felújítását. A városrész folyamatos problémája a csapadékvíz elvezetése. A lezúduló esők nem kímélik a környéket és esetenként komoly problémákat okoznak. Ennek megoldására pályázati felhívásokat is keresünk. A munkahelyteremtés és a fiatalok helyben tartása, illetve visszahívása nagyon fontos feladat. Az északi ipartelep bővítése lehetőséget adhat ennek a témának a kezelésére – mondja Németh Gábor.
Szerinte példaértékű, ahogy Pózván a településrészi önkormányzat munkáját, tevékenységét összefogják az ott élők. Szintén példát lehet venni a sok-sok civil egyesület tevékenységéről, közösségépítő szerepéről.
– A közbiztonság mindenki számára fontos. Érdekes, hogy ellentétben a városokkal, itt figyelik egymást a szomszédok, tudják, mikor jár „nem odavalósi” a településen.
Németh Gábor friss házas. Azt mondja, a felesége nélkül nehéz lenne közösségi munkát vállalnia, ő biztosítja számára a hátteret. Szeretnek kirándulni, túrázni, kedvenc helyük a Balatonfelvidék, ahol igazán ki tudnak kapcsolódni.