Mi lesz az őshonos európai kisebbség sorsa? (2019.03.19., 8:15)

Brüsszel hallgat, van fontosabb dolga

 

Sikeres volt az akció, ám Brüsszel füle botját sem mozgatja. A Rákóczi Szövetség nagy szerepet vállalt az aláírások gyűjtésében.

 

Lassan egy éve lesz annak (április 3-án), hogy véget ért a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírásgyűjtő szakasza. A kezdeményezés sikeres volt, köszönhetően a Kárpát-medencei magyar összefogásnak. Az aláírásgyűjtés sikerre vitelében Magyarország különösen jelentős szerepet vállalt, hiszen mintegy 585 000 magyarországi polgár írta alá a kezdeményezést. A Kárpát-medencében több mint 900 000 aláírás gyűlt össze. Az Európai Unió valamennyi tagállamát beleértve 1 250 000-en írták alá a kezdeményezést (az érvényességhez szükséges szám 1 millió), másrészt az aláírások száma 11 tagállamban lépte át a minimálisan meghatározott kvótát (a kritériumot legalább 7 országban kellett teljesíteni): Magyarország, Románia, Szlovákia, Spanyolország, Bulgária, Dánia, Lettország, Litvánia, Horvátország, Szlovénia, Olaszország.
Közel egy évük volt az Európai Unió illetékes bürokratáinak arra, hogy valamilyen formában reagáljanak a sikeres akcióra, ne adj Isten még konkrét lépéseket is tegyenek.
Se kép, se hang. El vannak foglalva a nem őshonos afrikai, ázsiai migránsok betelepítésével, különböző kiskapuk megtalálásával, az illegális bevándorlás ellen tiltakozó tagországok fenyegetésével.
Ráadásul itt a nyakunkon az EU-parlamenti választás, ahol igen nagy a tét. Kinek van ideje Brüsszelben az európai őshonos kisebbséggel foglalkozni?!

E.E.

 

Felvonulás a Székely autonómia napján.