Mi jön a kábítószer után? (2018.05.11., 12:30)

Újabb rendőrségi akció az egerszegi Kápolnahegyen

 

A kápolnahegyi hajlék, ami eladó. A rendőrök nem vételi szándékkal keresték fel május 10-én reggel.

 

Május 10-én reggel ismét nyomozók jelentek meg a zalaegerszegi Kápolnahegyen (korábban Pethőhenyéhez tartozott) annál az ingatlannál, ahol korábban közel egy kilogramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, több száz gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér kristályos port, valamint mérlegeket és műanyag tasakokat találtak és foglaltak le.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság egy 27 éves zalaegerszegi férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett és pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zala Megyei Főügyészségnek. A büntetőügy egyébként már bírósági szakban van.
Az újabb rendőri akcióról érdeklődve azt a tájékoztatást kaptuk Bán Kittitől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban nem adhatnak információt. Újabb kérdésünkre a sajtóreferens elmondta, hogy a mostani intézkedés egy új eljárás, nincs összefüggésben azzal, amit vádemelési javaslattal átadtak az ügyészségnek.
Miután az ingatlan eladó, hívtuk a megadott számot. Érdeklődésünkre egy hölgy azt a tájékoztatást adta, hogy ők kérték a rendőrséget az ingatlan megfigyelésére, ugyanis korábban randalírozni szoktak ott a fiatalok. A szöveg frappáns, csak nehezen hihető.

z.t.