Megkezdte a felkészülést a ZTE FC (2020.07.21., 10:40)

Bemutatkozott az új vezetőedző, Boér Gábor

 

Balról Molnár Balázs, Boér Gábor, Végh Gábor és Sallói István.

 

A ZTE labdarúgó-csapata július 20-án megkezdte a felkészülést az új bajnoki szezonra. A ZTE Arénában tartották a szezonnyitó sajtótájékoztatót.
Végh Gábor köszöntötte a megjelenteket. A tulajdonos elmondta, hogy szerették volna együtt tartani a 7. helyen végzett együttest, de előre valószínűsíthető volt, hogy erre kevés az esély.
– Vannak olyan játékosok, akiket sajnálok, hogy nem maradtak és van, akit nem. Pénzügyi oka egyetlen esetben sem volt a távozásnak. Az újak viszont nálunk szeretnének játszani és ez bizakodásra ad okot. Az idő rövidsége miatt – augusztus 15-én rajtol a bajnokság – még nem teljes a keret. Előrehaladott állapotban vagyunk több játékossal, már ezen a héten is bejelenthetünk érkezőket. Egészen az átigazolási időszak végéig alakulhat a játékoskeret. Az a legfontosabb, hogy Boér Gábor személyében gyorsan megtaláltuk azt a szakembert, akit szerettünk volna. Az indulásnál nem szoktunk itt tartani, mint most, a jelenlegi keretünk sem rossz, előrébb tartunk, mint egy éve – állapította meg Végh Gábor.
A jelenlegi játékoskeret:
Kapusok: Demjén Patrik, Gyurján Márton, Köcse Bence
Védők: Szépe János, Lesjak Zorán, Bobál Dávid, Gergényi Bence
Középpályások: Bedi Bence, Tajti Mátyás, Sankovic Bojan, Vass Patrik, Kun Bertalan
Támadók: Babati Benjamin, Zimonyi Dávid
Remélem, hogy a szurkolók megelégedésére még sikeresebb, eredményesebb, nyugodtabb szezont zárunk, mint az előző volt – fejezte be a tulajdonos.
Nagy múltú egyesület, kiváló infrastruktúra, olyan élvonalbeli csapat, ahova sok játékos akar jönni – foglalta össze a ZTE jelenlegi helyzetét Sallói István sportigazgató. Ez nagyon fontos, mert két évvel ezelőtt nem ez volt a helyzet, kevesebb hitük volt a játékosoknak a klubban. Az elmúlt időszak rendkívül intenzív volt a csapat életében. A pillanatnyi célok elérése érdekében mindent bevetettünk. Kompromisszumokat kötöttünk, a jövőben azért ezt szeretnénk redukálni és csak azt megtartani ami fontos. Lehet, hogy nem tudatosan, de kialakult egy Zalaegerszeg-stílus. Ez egy folyamat volt, de mára letisztult. A klub filozófiája, hogy lehetőséget adunk fiatal játékosoknak, szakembereknek, akik élve ezzel nálunk kibontakozhatnak. És fontos a játékstílus! Egy domináns, focizó csapatot szeretnénk, amely képes közönségszórakoztató játékra. Az MLSZ engedélyezte az élvonalbeli csapatoknak NB III-as együttes indítását. Mi ezt már régebben szerettük volna. Meg lesz a híd az utánpótlás és a felnőtt foci között. Az utánpótlásnevelést egyetlen dolog minősíti: az, hogy hány játékost ad a felnőtt csapatba – folytatta Sallói István.
– Minden klub büszke lehet arra, ha olyan játékosa van, aki nála kezdte a focit és a felnőttek között a csapatkapitányságig jutott. Babati Benjamin ebben egyedülálló Magyarországon. Az ugyancsak saját nevelésű Bedi Bence véleményem szerint az ország legértékesebb belső középpályásává nőtte ki magát. Horváth Krisztofert pedig az olasz élvonalbeli Spal vásárolta meg tőlünk. Ezek azok az eredmények, amelyeket továbbra is várunk az utánpótlástól és ezek alapján kiválóra értékelhetjük a munkájukat.
– Pozitív döntése volt az MLSZ-nek, hogy NB III-as csapatot is indíthatunk és mi élünk ezzel a lehetőséggel – mondta Molnár Balázs utánpótlás szakmai igazgató. – Az a cél. hogy minél több saját nevelésű fiatal kerüljön a felnőtt keretbe.

 

Már nincs sok idő a rajtig.

Fotók: Zalatáj

 

Az NB III-as keret:
Profiszerződést kaptak: Köcse Bence, Németh Erik, Sebestyén Lóránt, Szökrönyös Dániel, Hegedűs Olivér
Profi szerződést kötöttek velük: Kovács Barna (Dunaújváros), Bedő Roland (UTE)
Amatőr státuszban: Abért Márk, Kiss Ádám, Szökrönyös Zoltán, Papp Marcell (velük tanulmányi szerződést kötöttek).
– Nagyon vártuk már a mai napot, ezt az egész stáb nevében mondhatom – kezdte a vezetőedző, Boér Gábor. Sikerorientált vagyok és hatalmas bennem a bizonyítási vágy, remélem ezt sikerül kivetíteni a csapatra is. Minden edző azt szeretné, ha teljes lenne a keret a felkészülés kezdetekor, de remélem Ciprusra már bővebb kerettel utazhatunk. Július 27-én indul a csapat öt napig lesz Cipruson és két mérkőzést játszik ott. Persze pozitív hozadéka is lehet, hogy részt vehetek a teljes keret kialakításában. A hétvégén Győrben játszunk, Cipruson két mérkőzés lesz és augusztus 8-án rendezzük a ZTE-fiestát. ahol csapatbemutatót tartunk. Az Eszék lesz az ellenfél. Akik esetleg csatlakoznak még, olyan kaliberű játékosok lesznek, akiket hamar lehet zökkenőmentesen beépíteni a csapatba. A csapatkohézió kialakítása szempontjából nagyon fontos lesz ez az időszak. Bízom benne, hogy eredményes, hosszú együttműködés kezdődik ma és sikeres évek várnak ránk.
Újságírói kérdésre válaszolva Sallói István elmondta, hogy elsősorban meghatározó magyar játékosokkal állnak kapcsolatban. Az MLSZ díjazza a magyar játékperceket és a klubnak szüksége van erre az összegre. Ha esetleg elfogynának a jelöltek, akkor kerülnek szóba az idegenlégiósok, akik minden bizonnyal így is érkeznek majd.
– Szeretnénk a Ferencvárostól kölcsön venni Csonka Andrást és Szántó Regőt, tárgyalunk Dragóner Filippel is. Rajtuk kívül kell igazolni egy jobbhátvédet és a támadó szekcióba két-három meghatározó játékost – mondta a klubigazgató.
– Az anyagi lehetőségeket tekintve a biztos benntmaradás lehet a célkitűzés, de én bízom a szakmai képességeinkben, ezért nem tartom lehetetlennek az Európa Ligát sem – fejezte be a sajtótájékoztatót Végh Gábor.

Samu László