Megkezdődött az unokahúgát megfojtó férfi pere Zalaegerszegen (2019.05.07.,9:35)

 

A vádlott beismerte, hogy megfojtotta a lányt, de tagadta, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna vele.

Fotó MTI: Varga György

 

A Zalaegerszegi Törvényszéken hétfőn megkezdődött a tárgyalása annak a férfinak, aki a vád szerint tizenkét évvel ezelőtt megfojtotta, majd elásta unokahúgát, akinek a holttestére csak tavaly bukkantak rá egy Reziben levő családi ház pincéjében. A vádlott a tárgyaláson tagadta, hogy szexuális viszonya lett volna a 16 éves lánnyal.
A vádirat szerint az egyik zalai kistelepülésen élő férfi szexuális viszonyt folytatott 16 éves unokahúgával, akinek cserében pénzt és cigarettát adott. 2007 májusában összevesztek, majd a férfi zsinórral megfojtotta a lányt, a holttestet pedig anyja házának pincéjében elásta.

 

A rezi ház pincéje, ahol a holttestet megtalálták.

Fotó: police.hu

 

A törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi hétfőn azt mondta: a lány azon a reggelen valóban meglátogatta, pénzt kért tőle, de nem kapott, így hamarosan távozott. Este viszont ismét megjelent nála, még több pénzt kért; ekkor szólalkoztak össze, és a lány öngyilkossággal is fenyegetőzött - mondta.
A férfi azt állította, unokahúga folyamatosan becsmérelte őt, ezért fojtotta meg őt. Korábbi vallomásaival ellentétben azt a bíróság előtt már tagadta, hogy bármikor is szexuális kapcsolatot létesített volna a lánnyal.
Az első tárgyalási napon a törvényszék meghallgatta a lány szüleit és egykori osztálytársait, valamint igazságügyi szakértők véleményét. (Forrás: MTI)