Mégis NB III-as a Hévíz (2019.07.04.,12:35)

 

A Nagykanizsa mellett a Hévíz képviseli Zala megyét az NB III-ban, ahonnét az Andráshida egyébként kiesett.

 

A feltöltési szabályzat alapján az NB III-as osztályozó meccsek legjobb mérleggel rendelkező vesztese, a Hévíz SK, illetve a legjobb NB III-as kieső, a Tállya KSE nyert jogot a labdarúgó NB III 2019–2020-as idényében való indulásra.
A 2019–2020-as NB III-as férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságra korábban 46 csapat nevezését fogadta el az MLSZ versenyigazgatósága.
A bajnoki osztályra vonatkozó feltöltésről az MLSZ elnöksége a keddi ülésén döntött: a hatályos versenyszabályzat értelmében a versenyigazgatóság a Hévíz Sportkör és a Tállya KSE egyesületeket kérte fel NB III-ban való szereplésre. A két klub elfogadta a lehetőséget, így velük véglegessé vált az NB III mezőnye – számolt be a labdarúgó-szövetség honlapja.
A Hévíz Sportkör a legjobb eredménnyel rendelkező fel nem jutó csapatként kapott felkérést. A Zala megyei bajnokságban 30 mérkőzésből (megszerezhető 90 pontból) 29 győzelemmel és 1 döntetlennel zárt (88 pontot gyűjtött). Az osztályozón 1–1-es és 0–0-s eredmények után, idegenben lőtt góllal a Balatonlelle jutott tovább vele szemben.
A szövetség ezzel párhuzamosan nyilvánosságra hozta a következő évad csoportbeosztásait is.
Nyugati csoport: Balatonlelle SE, Bicskei TC, BKV Előre, Credobus Mosonmagyaróvár, Érd VSE, FC Nagykanizsa, Hévíz SK, III. ker TVE, Komárom VSE, Ménfőcsanak ESK, Mol Fehérvár FC II, Pápai Perutz FC, Petőfi Sportkőr Lipót, Puskás Akadémia FC II, Sárvár FC, .VLS Veszprém.