Még valamit esetleg? (2021.03.31., 10:05)

 

Kocsis Máté: „Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg?”

Fotó: MTI

 

A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azt javasolta, hogy a migránsok is kapjanak elsőbbséget a koronavírus-oltásoknál.
Kocsis Máté a közösségi oldalán azt írta: levelet kapott a TASZ-tól, amelynek tartalmát azért hozza nyilvánosságra, mert „fontos a transzparencia”.
A politikus szerint a levélben – amelyet minden parlamenti frakcióvezetőnek megküldtek – az „álcivil egylet” azt javasolta, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Közöttük említették – írta a frakcióvezető – az egészségügyi dolgozókat, a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitetteket és a migránsokat is.
Úgy fogalmazott: nem elég, hogy „néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcinabeszerzéseket”, nem elég, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, és a járvány kellős közepén „még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről?”. Az a javaslatuk – tette hozzá –, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.
Kocsis Máté bejegyzésében azt a kérdést tette fel: „Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?”
A Fidesz frakcióvezetője szerint ez a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció. (Forrás: MTI)

***

Kedves Kocsis Máté! Én még mást is tudnék javasolni a TASZ-nak. Öröklakást az ideiglenesen itt állomásozó migránsoknak. Mint egykor a szovjet katonáknak.
Aztán a vehemens migráns fiatalembereknek az első éjszaka jogát. Az adóról sem feledkeznék meg. A pénzverési jog is természetesen megjár nekik. Hídpénz, kéménypénz – ezekről is essék szó.
S mi jár a TASZ-nak? Megbocsátó szép üzenet: nem tudják, hogy mit cselekszenek. Simogassuk meg a buksijukat, mint a hülye gyerekeknek. (Vagy ez már nem EU-konform?

E.E.