Matematikai zsenik a szerkesztőségben (2020.04.28.,10:05)

Az Index különleges számítása

 

Egy kis gyakorló feladat az Index „számtan szakkörének.”

 

Carl Friederich Gauss, Pascal Blaise, s hogy a magyar matematikusoknál maradjunk, Bolyai Farkas, Bolyai János, netán Lovász László irigykedhetnek. Az index.hu „újságírója”, bizonyos Tóth Gergely cikke feje tetejére állította a matematika eddigi törvényeit.
No, azért ne túlozzunk, hiszen csak egyszerű, törtekkel való számolásról van szó, amit már az általános iskolában tanítanak. Tóth Gergely tehát általános iskolai szinten bukott meg. Azért még újságot ír, mint a többi ostoba kollégája az Indexnél.
Azt írja a hírportál, hogy a magyarok 4/5-e támogatja, 2/3-a viszont ellenzi az érettségit ebben a helyzetben. Számoljunk csak! Nem nehéz, csak az indexes „zseniknek” okoz gondot. Vegyük 10 milliónak Magyarország lélekszámát. Ennek 4/5-e 8 millió. Ennyien támogatnak. A 2/3 viszont 6 millió 666 ezer, ők ellenzik. A kettő szám együtt durván 14,6 millió. Vagyis ennyien vagyunk jelenleg a gyalázatos módon megcsonkított Magyarországon.
Persze lehet, hogy Tóth Gergelyt és az Index szerkesztőségét furcsa varázslat kerítette hatalmába. Álmukban megjelent a lelkiismeret egy különleges számítás alakjában. A teljes magyar nemzetet – határon belülit és túlit – vették figyelembe. Nem jellemző ez a gondolkodás az Indexnél.
Maradjunk inkább annál a felvetésnél, hogy még alapszinten sem tudnak számolni. De az arcuk az nagy. 200 százalék!

E.E.