Már az órát sem ismeri a Jobbik (2018.08.31., 18:15)

Az idejük lassan lejár

 

Megáll az idő... Dr Kepli Lajos, a Jobbik időszámítás-szakértője.

 

Dr. Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője ma sajtóközleménnyel fordult ország-világhoz:

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Jobbikos győzelem: Egész Európában megszűnik az óraátállítás

A Jobbik üdvözli Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottsági elnökének mai bejelentését a nyári időszámítás állandósításáról. Két éve kezdeményezte először a Jobbik az óraátállítás eltörlését és a nyári időszámítás bevezetését. Országgyűlési javaslatunk nyomán előbb itthon, majd az Európai Parlamentben is sorozatosan érveltünk az idejétmúlt, szükségtelen és káros évenkénti kétszeri óraátállítás megszüntetése érdekében. Az idők szavát, nem meglepő módon a magyar kormány nem, de az Európai Bizottság megértette. Európa lakossága egyértelmű állást foglalt: szűnjön meg a téli és nyári időszámítás kettőssége, maradjon a nyári a végleges.

A Jobbik ezt saját maga és a magyar emberek sikerének is tekinti. Felszólítjuk Juncker elnök urat és az Európai Bizottságot, hogy a bejelentést mielőbb kövesse intézkedés, hogy szeptember végén már ne kelljen az óráinkat tekergetni Magyarországon sem!

Dr. Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

 

Ez volt a közlemény, s most a Jobbik szétfolyó idővíziója után (lásd Salvador Dali festménye) térjünk vissza a természettudományos alapokhoz. 2018-ban az óraállítás pontos menetrendje a következő:

Nyári időszámítás: 2018.március 25., hajnalban 2 órakor 3 órára kell állítani az órát.

Téli időszámítás kezdete: 2018 október 28., hajnalban 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órát.

Kedves dr. Kepli Lajos! Ön a titulusa alapján doktor, de szerintem elég ostoba ember. Ha már kivont karddal hadakozik az óraállítás megszüntetése mellett, legalább tájékozódjon arról, hogy mikor állítják át az órákat. Nem szeptemberben, hanem október végén.

S ha már mindenképp nevetségessé akarja tenni magát, akkor gratulálok, mert ez akkor sikerült. Ugyanis a normális óraátállítást ellenzők éppen a nyári időszámítás ellen tiltakoznak, amit az idült "isiászban " szenvedő Jean-Claude Juncker kezdeményez.

Kepli úr! Ha lehet a hülyeséget hatványozni, akkor ez önnek sikerült. Gratulálunk ehhez önnek és a Jobbiknak is.

Tudja, az idő könyörtelen, nem szabad vele játszani. Ez egyébként is önöknek - úgy tűnik - lejárt.

E.E.