Majd ha NB I lesz!... (2019.08.02.,12:30)

Elhalasztották a ZTE-FTC mérkőzést

 

Reménykedve várják a rajtot a ZTE szurkolói.


Hát elérkezett az idő! Újra az NB I-ben szerepel a ZTE.
Fociról van szó… Lehet szidni, lesajnálni a magyar labdarúgást, de még mindig közönséget vonz.
Zalaegerszeg nagy várakozással tekint a 2019/2020-as élvonalbeli bajnokság elé. Hét szűk esztendő után ismét NB I-es mérkőzést játszik a Zalaegerszegi Torna Egylet csapata. Azé a klubé, amelyik jövőre lesz 100 éves.
Nincs értelme ennek a hét szűk esztendőnek a történéseit felidézni, voltak ebből problémáim már. A véleményem miatt. Csak mert láttam, átéltem ennek a klubnak a történéseit.
Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa többször is elmondta nekem, miután meglehetősen kilátástalan helyzetben átvette a klubot: magára van utalva, nem kap az önkormányzaton kívül gyakorlatilag senkitől segítséget. Majd ha feljut a csapat az NB I-be – biztatták.
Hát feljutott. Jöhet a segítség. Természetesen nem akkora összefogásra számít senki sem, mint ami 1972-ben történt. Az a csoda soha nem térhet vissza. Más világ volt akkor…

 

A főpróba csak egy félidős volt múlt szombaton a jégeső miatt.

Fotó: Zalatáj


S más világ van most. A labdarúgás üzlet lett. Tömegszórakoztatással vegyítve.
Apropó üzlet… Ha fáziskéséssel is, de egy kívánság majdnem teljesült. Az FTC ellen játszhatta volna az első hazai mérkőzést a ZTE. Eredetileg az első találkozón szerette volna vendégül látni a Ferencvárost az egerszegi klub. Helyette Mezőkövesdre kell utazni a sorsolás szerint.
Ma délelőtt aztán kiderült, hogy mégsem lesz a jövő szombaton ZTE-FTC mérkőzés, mivel a zöld-fehér klub kérésére, nemzetközi kupaszereplésükre tekintettel későbbi, egyelőre nem ismert időpontra elhalasztották az összecsapást
Szorítunk az egerszegi csapatnak. A Mezőkövesd elleni helytállás óriási lendületet adhat a ZTE-nek. S akkor Végh Gábor még jogosabban hivatkozhat az új összefogást firtató felvetésre: majd ha NB I lesz! Hát itt az NB I!

E.E.