Létfontosságú a környezet védelme (2019.10.10., 8:35)

 

Szilasi Gábor: - Örülnék, ha partnerként tekintenének rám.

 

A Fidesz-KDNP valamennyi egyéni választókerületben állított jelöltet Zalaegerszegen az október 13-án sorra kerülő önkormányzati választásra. Az öt évvel ezelőtti voksoláshoz képest négy új jelölt méretteti meg magát, köztük Szilasi Gábor, akit az 7-es választókerületben indít a pártszövetség.
Nagyon változatos, összetett körzet: tulajdonképpen családi házas övezet, zártkertek, hegyi pincék találhatók itt és persze egy kis lakótelep is, néhány landorhegyi társasházzal. A 7-es választókerületben (Ebergény, Gálafej, Bazita, Becsali és Landorhegy egy része) lehet mit csinálni, kell is. Remélem a következő években több fejlesztés valósul majd meg, amennyiben bizalmat kapok, ezért fogok dolgozni – mondja Szilási Gábor képviselőjelölt, és megjegyzi: szüleinek az Öreghegyen van pincéje, sokat járja a környéket.
Tősgyökeres zalaegerszegi, akinek mindig fontos volt szülővárosának múltja, jelene és jövője. Érettségi után a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán rekreációszervezés szakon végzett, jelenleg az Új Nemzedék közösségi terének a megyei ifjúságszakmai koordinátora. Életében kiemelt helyet foglal el a sport, mint mondja sok mindenre megtanította, például arra, hogy eredményt csak kemény munkával lehet elérni. „Mindig érdekelt a politika, a közélet” – mondja. Budapesten, az egyetemi évek alatt segítette a Fidelitas munkáját, amikor visszajött Zalaegerszegre, csatlakozott a Fideszhez. Nyáron nősült, felesége gyógytornász. Szeretnek kerékpározni, túrázni.
– Az elmúlt ciklusban számos fejlesztés valósult meg a 7-es választókerületben. Tovább folytatódott a Becsali utca járdaépítése, teljesen megújult a szennyvíz, ivóvíz és csapadék elvezetés, valamint ezzel együtt az útburkolat a Hóvirág, Belsőszeg, Királyhorhos és a Kispálhegyi utcákban. Ugyancsak megújult a Toposházi út. A Kodály park első üteme 18 millió forintból épült meg, úgyszintén a Kodály utcai óvoda és a landorhegyi gyermekotthon is megszépült. E két intézmény beruházási munkálatai közel 200 millió forintba kerültek. 2016-ban Gálafejen kiépült  a közvilágítás, illetve 2018-ban megújult a Széna tér Zalaegerszeg határában, Búslakpusztán 1,4 milliárd forintos beruházással új hulladék-hasznosítási üzem létesült. Megszépült az Alsóerdőn található városi vendégház, a bazitai templom, és új külsőt kapott az egerszeghegyi kápolna. Ezeken kívül számos buszmegálló újult meg – sorolta a megvalósult fejlesztéseket Szilasi Gábor.

 

A felújított Toposházi út.

 

A következő évek legfontosabb tennivalói közé sorolta az út és járdafejlesztéseket. Mint fogalmazott, tisztában van az utak rossz állapotával, melyek felújítása nagyon időszerű. A Landorhegyen, a bazitai városrészben, Gálafejen és Ebergényben is szükséges az útfejlesztés. Első körben Toposháza utca, Egerszeghegyi út, Nagy Csarit út megújítását, a Landorhegyi úton új parkolók kialakításával enyhíteni kell a parkolási gondokat. A Becsali úti járdaépítés folytatását fontosnak tartja, úgyszintén az Aranyoslapi forrás mellett vezető Sugár utca forgalom csökkentéséhez is megtoldást kell találni. Tervei között szerepel a választókerületben található rossz állapotban lévő buszvárók felújítása is.
– Fontosnak tartom a bazitai óvoda fejlesztését is, és azt, hogy egy kulturált, jó színvonalú közösségi házzal rendelkezzen a településrész – folytatja. – Mivel számos helyi, illetve a városba érkező turista látogat el a TV toronyhoz, annak parkolóját, környezetének rendbetételét nagyon szeretném megvalósítani. Az Aranyoslapi forrás környezetének kialakítása sok családnak lehetőséget nyújtana a kirándulásra, a hosszabb ott tartózkodásra. Terveim között szerepel a népszerű ebergényi borút újraélesztése. Gondolva a családokra, kisgyermekesekre, a rossz állapotban lévő játszóterek megújítása elkerülhetetlen. Szeretném, ha jó színvonalú játszóterek lennének a körzetben. Az Alsóerdő népszerű a helyi és idelátogató túrázók, kerékpározók körében, ezért szükségesnek tartom a túraútvonalak, pihenőhelyek bővítését.

Létfontosságú a környezetünk védelme, ezért meghirdetném a „Mindenki ültessen legalább egy fát” programot, melynek célja, hogy minél több zöldfelület legyen a választókerületben. Jelenleg van pályázati lehetőség egy olyan programra, aminek keretében ez megvalósulhatna szeptember végére.

Szeretném, ha a városrészben élők éreznék, hogy a fejlesztések, újítások az ő érdekükben történik. Véleményük, meglátásuk, tanácsuk fontos. Örülnék, ha partnerként tekintetének rám…