Lakhegy nem választ (2019.09.11.,14:00)

Érdektelenség miatt nem lesz voksolás

 

Lakhegyen nem tolonganak a képviselő- és polgármesterjelöltek.

Fotó: Lakhegy weboldala

 

Október 13-án nem lesz helyi önkormányzati választás Lakhegyen. Történt ugyanis, hogy az előírt határidőig (szeptember 9-én 16 óráig) egyetlen polgármesterjelölt, egyetlen képviselőjelölt (!) nem jelentkezett.
Voksolás viszont lesz, hiszen a megyei listára szavazhatnak a lakhegyiek. Az önkormányzati képviselőkről, illetve a polgármesterről azonban csak később, időközi választás keretében dönthetnek – tájékoztatta lapunkat Ürmösiné Kőmíves Eleonóra, a helyi választási iroda vezetője.
Persze csak akkor, ha az időközi választáson lesznek már vállalkozó szellemű jelöltek. Ráadásul az október 13-án sorra kerülő választás költségeit központi keretből fedezik, míg az időközi voksolás az érintett önkormányzat költségvetését terheli.
Megkerestük dr. Mester Lászlót, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetőjét, aki elmondta, hogy információja szerint nincs a lakhegyihez hasonló eset a megyében, így ezt a települést leszámítva mindenhol lesz helyi önkormányzati választás Zalában.
Az iroda vezetője kérdésünkre azt is elmondta, hogy az időközi választásig a jelenlegi polgármester és testület irányítja a falut mindaddig, amíg nem sikerül új faluvezetőt és képviselő-testületet választani.

E.E.