Kurz életveszélyes megfenyegetése és a Facebook

Ez már nagyon átlátszó

(2018.06.12., 13:30)

 

Sebastian Kurz helyreállíthatja az osztrákok tekintélyét.

 

Életveszélyesen megfenyegették Sebastian Kurz osztrák kancellárt. A fenyegetések nyomán az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) hétfőn nyomozást indított.
Az Österreich című újság erre vonatkozó korábbi értesülését hétfőn délután az APA hírügynökségnek a bécsi belügyminisztérium, illetve a miniszterelnöki hivatal is megerősítette.
Az újság szerint az életveszélyes fenyegetések azt követően terjedtek el, hogy a kancellár bejelentette több mecset bezárását és több tucat imám kiutasítását.
A minisztérium és a kancellár hivatala közölte: szigorították a védelmi intézkedéseket Kurz körül.
Az osztrák hatóságok azt gyanítják, hogy a fenyegetések török bevándorlóktól származnak.
A fenyegetéseket a Facebook és Instagram közösségi oldalakon, illetve közvetlen üzenetekben továbbították – tájékoztatott az osztrák miniszterelnöki hivatal egyik szóvivője.
Az osztrák kancellár pénteken jelentette be, hogy a „politikai iszlám” elleni fellépés jegyében Ausztriából kiutasítanak több külföldről támogatott imámot, és bezárnak hét mecsetet.
Az Ausztriai Iszlám Török Szövetség (ATIB) felháborodottan reagált, míg Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, nem fogja annyiban hagyni a dolgot, és válaszintézkedéseket hoz az ügyben.
A döntés vélhetően már régóta ért osztrák kormánykörökben, ám az események azután gyorsultak fel, hogy képek kerültek nyilvánosságra az egyik mecsetből, amelyben gyerekekkel játszatták újra a törökországi gallipoli csatát.
„Párhuzamos társadalmaknak, a politikai iszlámnak és az iszlamista radikalizálódásnak nincs helye ebben az országban” – jelentette ki Kurz.
Összesen hét mecsetet ítéltek bezárásra, ezek közül egyet a török állam tart fenn. Az eset kapcsán Recep Tayyip Erdogan török elnök úgy nyilatkozott, hogy ennek következményei lesznek, sőt a „kereszt és a félhold” közötti háborút vizionált.

 

A bécsi Iszlám Centrum.

 

A többi hat mecsetet az Arab Vallási Közösség nevű szervezet tartja fenn.
Ami az imámokat illeti: az osztrák kormány intézkedései mintegy 60 muszlim vallási vezetőt és a családjaikat érinthetik. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben akár több száz muszlimot is kiutasíthatnak Ausztriából.
Az osztrák kormány egyébként berágott a törökökre, akik a mecsetüket külföldről finanszírozták és ez 2015 óta tilos, ám a törökök kiskapukat használtak a szabályok kijátszására.

*  *  *

A fenti cikkben olvasható, hogy az osztrák kancellár életveszélyes megfenyegetése a Facebookon is megjelent.
Csak gyanítom, hogy a Facebook cenzúrabizottságának valamennyi tagja éppen szabadságon volt, hogy kipihenje fáradtságát. Ezért maradhatott a közösségi oldalon fent az életveszélyes fenyegetés.
Bizony, elfáradhattak a derék cenzorok, hiszen éjt nappallá téve irtották (irtják) azokat a híreket, cikkeket, amik az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel foglalkoznak, vagy az őket támogató Soros-féle civil szervezeteket bírálják. Hosszasan lehetne sorolni, hogy éberségüknek „köszönhetően” hány ilyen cikket sikerült eltávolítani a Facebookról. Több magyar vonatkozású letiltás is történt, gondoljunk csak Lázár János Bécsben forgatott videójára.
Kurz kancellár életveszélyes megfenyegetése azonban nem került tiltó listára. Egyértelmű tehát, hogy a Facebook tisztességtelen játékot játszik a felhasználókkal. S az is világos, hogy milyen erők állnak mögötte. Ezért is undorító, hogy mindezek után megpróbál semleges szerepkörben tetszelegni. Már nem megy…
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek az írásnak a sorsa.

E.E.

 

Hátat fordítanak a befogadó ország társadalmi, kulturális szokásainak.