Kulturált körülmények és megtakarítás (2018.02.01., 10:40)

Újabb kormányhivatalt újítanak fel

 

Dr. Sifter Rózsa és Cseresnyés Péter adott tájékoztatást.


A Zala Megyei Kormányhivatal a KEHOP-5.2.2 azonosítószámú, a „Zala Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” elnevezésű nyertes pályázatnak köszönhetően energetikai fejlesztést valósít meg a megyében.
Ennek újabb állomása a Nagykanizsai Járási Hivatal Nyugdíjbiztosítási és Családtámogatási Osztályának helyet adó épület (Nagykanizsa, Sugár u. 4.), összesen 108.458.870 forintkivitelezési költséggel.A felújítás részleteit 2018. január 31-én munkaterület átadás-átvételi eljárás keretében, sajtónyilvános eseményen ismertették.
Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az induló beruházás nem az első a városban, hiszen megújult már a járási hivatal, az úgynevezett „kék ház”, továbbá a földhivatal is. Nagyon fontos, hogy az állampolgárok kulturált körülmények között intézhessék ügyeiket, s ugyanez vonatkozik az itt dolgozókra is.
Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott kiemelte, hogy a felújítással 2,2 millió forintos energiamegtakarítást lehet elérni egy évben. A program keretében megvalósuló beruházásokkal éves szinten több mint 57 millió forint a megtakarítás.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a felújítás május közepéig tart. Az ügyfélfogadást ez nem érinti, a megszokott nyitvatartási időben intézik az állampolgárok ügyeit.

 

Nagykanizsa frekventált helyén található az épület.