Közel 12 év után… (2019.07.04.,15:05)

Őrizetben a kanizsai gyilkosság gyanúsítottja

 

A technika fejlődése is segített a nyomozóknak.

 

A zalai nyomozók elfogták egy 2007-es emberölési ügy feltételezett elkövetőjét.
Az ügyről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a megyei rendőr-főkapitányságon. Dr. Jandó Zoltán rendőr alezredes, kiemelt főnyomozó felidézte, hogy közel 12 évvel ezelőtt, 2007. december 8-án Nagykanizsán, egy lakóépületben egy férfi holttestét találták meg rokonai, akin bántalmazás nyomai voltak. A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az idős férfi halálát idegenkezűség okozta.
Mivel a nyomozás során az elkövető személyére vonatkozó személyi vagy tárgyi bizonyítékot felkutatni akkor nem volt lehetséges, ezért az eljárást 2010-ben felfüggesztették.
Közel nyolc év után a nyomozók az aktát újból elővették és kitartásuk eredményre vezetett, mivel az eljárásba bevont genetikai szakértő véleménye alapján elfogtak egy korábban már a nyomozók látóterébe került és kihallgatott személyt.
A 2007-ben végzett szemle adatainak újraértékelésekor és a beszerzett friss bizonyíték alapján a rendőrök már gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetéskor 31, most 43 éves nagykanizsai N. Lászlót.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit őrizetbe vették és vele szemben előterjesztést tettek letartóztatására, amit az ügyészség indítványára a bíróság 2019. július 3-án elrendelt. (Forrás: police.hu)