Köszönjük a három évtizedes korrekt együttműködést!

Jubilál a Göcsej Nyomda

(2019.10.10., 9:20)

 

 

Harminc éves a Göcsej Nyomda, akárcsak kiadónk, a Zalatáj. Ám nem csak ez a közös vonás közöttünk. Egyrészt mindketten szűkebb pátriánk, a megye, illetve annak csodálatos tájegységének nevét választottuk. Másrészt az elmúlt három évtized szoros köteléket alakított ki közöttünk.
A nyomda a napokban ünnepli harmincadik születésnapját. Ilyenkor általában hajlamosak vagyunk arra, hogy az ünnepi alkalomra tekintettel fokozott udvariasággal fogalmazzuk meg jókívánságainkat.
A mi esetünkben nincs szükség erre. Együtt kezdtük a munkát. Először egy újsággal, a Zalatájjal, kopogtattunk be Győrffy Zoltánhoz, a nyomda vezetőjéhez, amit aztán további lapok követtek.
Testközelből láthattuk a Göcsej Nyomda folyamatos fejlődését, ami számunkra is az előrelépést jelentette, hiszen formailag megújult, tetszetős kivitelű, színes újságokkal szolgálhatjuk az olvasókat, jelenleg nyolccal. Mellette számos könyvünk került ki a nyomdából, mondani sem kell, hogy magas színvonalon.
Emberi tényező… halljuk gyakorta. Nos, erről sem feledkezhetünk meg. Minden vállalkozás esetében vannak nehéz időszakok. Így volt ez a rendszerváltás idején, s az azt követő években, amikor a Zalatájat számtalan támadás érte kritikus hangja miatt. A Göcsej Nyomda akkor sem fordított hátat, változatlan minőségben nyomtatta ki lapjainkat. Ezt soha nem felejtjük el.
Ha az emberi tényezőről esik szó, meg kell említeni azt a folyamatos szakmai segítséget, amit kaptunk a nyomda munkatársaitól. Nem voltak nyomdahibák, késések, csak segítség.
Újságjaink impresszumában ott szerepel: Készült a Göcsej Nyomdában. Az olvasó szeme ritkán téved erre a kis keretes részre lapjaink utolsó előtti oldalán. Ezért tartjuk fontosnak, hogy ezt a születésnapi köszöntőt ebben a formában is megosszuk Önökkel.
További sikereket kívánunk a Göcsej Nyomdának, valamennyi dolgozójának sok boldogságot, s hogy találja meg számítását a jövőben is munkahelyén.
Köszönjük a három évtizedes korrekt együttműködést!
A Zalatáj Kiadó munkatársai nevében:

Ekler Elemér

kiadó-főszerkesztő