Köszönet a mentősöknek (2018.01.11., 9:00)

 

Az ajándék jelzésértékű… Balról dr. Sifter Rózsa, Vigh László, Vincze Luca és Balaicz Zoltán.

 

Nem hiszem, hogy annyi megyei vezető, s annyi újságíró volt jelen egyidejűleg a zalaegerszegi mentőállomáson, mint minap, amikor Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere tartott vizitet a bázison.
Nagyszerű felismerés volt, hogy az új esztendő első napjaiban látogassanak el a mentőállomásra. Egyrészt azért, hogy köszönetet mondjanak azoknak, akik naponta (legyen az ünnepnap) életeket mentenek. Ezeknek az embereknek mondtak köszönetet a vezetők, miközben talpalatnyi szabad hely nem maradt a közösségi teremben.

 

Megérdemlik az új mentőállomást.

Fotók: Zalatáj

 

Ez az aktus is rávilágított arra, hogy Zalaegerszegnek, ennek a dinamikusan fejlődő városnak új mentőállomásra van szüksége.
Mintha a Mentők című egykori csehszlovák filmsorozat kockái peregtek volna le előttem, amikor a sajtótájékoztatóra érkeztem. Elavult épület, kopottas háttér, de Vincze Luca, a Zala Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje – miközben megköszönte az odalátogatott vezetők ajándékát és jókívánságait – szavaiból önmaga és bajtársai elkötelezett hivatástudata csendült ki. S az optimizmus. A kormány ugyanis egy új, a Zala megyei mentésirányításnak is helyet adó mentőállomás tervezésére 42 millió forintot hagyott jóvá.
Még nem eldöntött, hogy hol épül fel az új mentőállomás. Ám, hogy szükség van rá, az egy pillanatig sem kérdéses.

E.E.