Kormányablak nyílt Zalakaroson (2018.03.29., 17:00)

 

Dr. Sifter Rózsa és Manninger Jenő avatta fel a kormányablakot.

 

A megyében nyolcadikként adtak át kormányablakot Zalakaroson.
A fürdőváros korábbi okmányirodájának átalakításával, felújításával létrehozott kormányablakot dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos adta át.
Dr. Sifter Rózsa elmondta: a közigazgatási rendszer szervezeti átalakítása lezajlott, jelenleg az infrastruktúra-fejlesztések zajlanak. Zalakaros Manninger Jenő országgyűlési képviselő támogatásával 55 millió forintos fejlesztésre kapott lehetőséget, melynek segítségével a hagyományos okmányirodát modern kormányablak válthatta fel.
A zalakarosi okmányiroda 2017-ben 7500 ügyfelet fogadott, a fejlesztés tehát mindenképpen indokolt volt – jelezte a kormánymegbízott, aki egyben köszönetet mondott azért, hogy a város önkormányzatának segítségével az átalakítás 45 napja alatt is sikerült ideiglenes telephelyen megoldani az okmányiroda működését.

 

Novák Ferenc mondott pohárköszöntőt.

 

Manninger Jenő avató beszédében kiemelte: Zalakaroson, mint turisztikailag kiemelt településen, van létjogosultsága kormányablak létesítésének, ezt az ügyfélforgalmi adatok is alátámasztják. A fejlesztés a korszerű állam programjának újabb jelentős állomása, mely a város térségközponti szerepét erősíti, ugyanakkor az ügyfélbarát szolgáltatás biztosításában is hatalmas előrelépést jelent.
Az ünnepélyes szalagátvágás után Novák Ferenc, a város polgármester mondott pohárköszöntőt, melyben ugyancsak a kormányablak városi és térségi szinten betöltött szerepét emelte ki.  
A kormányablak a Városháza földszinti részén, négy ablakkal, modern technikai eszközökkel várja az ügyfeleket.