Kit büntetnek? (2018.12.20., 9:15)

Az MLSZ nem találja a megoldást

 

Nagyobb a füstje, mint a lángja… Az MLSZ nem tudja igazán kezelni a helyzetet.

 

Az MLSZ ismét a legegyszerűbb, de egyben a legrosszabb megoldást választotta egy büntetés kiszabása kapcsán. A testület fegyelmi bizottsága ugyanis úgy döntött, hogy 2019 február 9-én zárt kapuk mögött kell megrendezni az Újpest-FTC rangadót.
Az indoklás szerint erre a rendezéssel kapcsolatos szabályzatok megszegése, obszcén kifejezések (szurkolók részéről) és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata miatt került sor.
Már sokan és sokszor kifogásolták ezt a büntetési fajtát, magam most is ezt teszem egy-két örökzöld kérdés, felvetés kíséretében:
- Egy-egy mérkőzésen lassan több a sárga mellényes biztonsági ember, mint a néző. Kamerarendszerek vannak az új stadionokban. Miért nem lehet kiszűrni és örökre kitiltani a pályáról azt a néhány rendbontót?
- Az obszcén kifejezésekre utalás kapcsán szeretném megjegyezni, hogy jónéhány parlamenti képviselő, politikus kijelentéseihez, viselkedéséhez képest ezek a nézőtéri rendbontók kiscserkészek. A parlamenti ülések is zártkapusak lesznek?
- S végül a legfontosabb kérdés, illetve felvetés: kikért van a labdarúgás? Legfőképp - szerintem - a szurkolókért. S az egyébként is megcsappant létszámú nézőseregnek a többsége normális, betartja a rendszabályokat. A néhány tucat idióta miatt ők bűnhődjenek?

E.E.