Kire (mire) gondol a ZTE edzője? (2020.12.08.,14:25)

 

Boér Gábor nem érti…

Fotó: ztefc.hu

 

Olvastam Boér Gábor nyilatkozatát a ZTE-Mezőkövesd mérkőzés után a Nemzeti Sportban. Azt mondja az egerszegiek vezetőedzője, hogy „Biztatásra lett volna szükségünk, és igazából sosem értettem, hogy miért bánt bennünket a saját közegünk… Nem a médiára gondoltam. Konkrétumot nem szeretnék mondani, a sorok között mindenki azt olvassa ki, amit szeretne.”
Kedves Gábor!
Én nem a sorok között szeretnék olvasni! Ha már mérkőzéseken olyan bátor, vehemens módon tud az oldalvonal mellett szerepelni, a bíró ítéletét kritizálni, akkor azt is mondja el, hogy mi a probléma a zalai közeggel. Mert amikor csak ennyit mond, akkor az hasonlít ahhoz, amikor vesztes állásnál némán ül a kispadon, s a másodedzője áll a partvonal mellett.
Tudja, a ZTE tulajdonosa is ezzel kezdte, a nem befogadó közeggel indokolta a sikertelenséget. Aztán – többségi tulajdonosként – rájött, hogy elsősorban az ő felelőssége a sikeres szereplés feltételeinek biztosítása. S ezt megoldotta. Kövesse példáját!
Most, hogy sikerült nyerni a Mezőkövesd ellen, fontos lenne szerénynek maradni. Biztos mond Önnek valamit ez a név, hogy Baróti Lajos. Őt soha nem látták a partvonal mellett palackot dobálni, rugdosni. Sőt, válogatottbeli segítőjét, Kovács Ferencet (Videoton sikeredzője – a szerk.) sem. Szőcs Jánost, a ZTE-t NB I-be juttató sikeredzőt sem.
Ez a mentalitás nem jellemző Zalaegerszegen. Főleg olyan edzőtől, aki sem játékosként, sem szakvezetőként nem sok mindent tett le még a magyar labdarúgás élvonalának asztalára.
Itt, Zalaegerszegen azonban Ön sikeres edző lehet. Szakmailag és emberileg is. Ez csak Önön múlik.
A Nemzeti Sportban megjelent nyilatkozatában azt mondta, hogy Önt nem a média bántja. Személyemben most sem ezt teszem. Csak én, konkrétan – nevemmel vállalva – kérem, hogy gondolja át, amit írtam.
Higgye el, ez segíteni fog Önnek abban, hogy Zalaegerszegen sikeres és emberileg is elfogadott edző legyen…
Akár sikeredző… Ehhez kívánok Önnek sok sikert!
Ha ideje van, s úgy gondolja, szívesen beszélgetek Önnel személyesen is ennek a klubnak a történetéről.
Üdvözlettel:

Ekler Elemér