Ki és minek választotta meg? (2018.04.16., 14:00)

Soros és „felhatalmazása”

 

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke tárt karokkal fogadja Soros Györgyöt.

 

Jó lenne, ha valamelyik európai uniós ország kormányfője, fajsúlyos képviselője most már megkérdezné az EU-vezetőitől:
- Ki választotta meg, ki hatalmazta fel Soros Györgyöt arra, hogy az Európai Unió vezetőivel Európa sorsáról tárgyaljon?
- Milyen funkcióban tárgyal ott?
Csak azért, mert rengeteg pénze van? Mert milliárdos? Ilyen alapon akár Csányi Sándor is ellátogathatna Brüsszelbe csevegni a vezetőkkel, annál inkább, mert ő egy európai szervezet, az UEFA alelnöke is.
Sőt, akár Mészáros Lőrinc is kiruccanhatna időnként az unió fővárosába eszmét cserélni a főnökséggel, hiszen ő is milliárdos, befolyásos üzletember. S noha vele szemben, meggazdagodásával kapcsolatban éles kritikát fogalmaz meg a szocialista balliberális ellenzék, azért nem ártana felidézni Soros György pályafutását is. Ő egy pénzügyi kalandor, machinátor. Több országban is köztörvényes bűnözőnek tartják, ki is tiltották. „Mellesleg” előszeretettel avatkozik be egyes nemzetek belügyeibe, zavargásokat generálva. Ettől függetlenül Brüsszelben tárt karokkal fogadják, még csók is jár neki.
Ideje lenne tehát nyomatékosan feltenni a kérdést a brüsszeli bürokratáknak: mi keresnivalója van Sorosnak az EU vezérkaránál?
Egyelőre csak sejtjük az okokat…

E.E.