Két Zalaszám ZAC-atléta az olimpiai keretben (2019.04.09., 9:00)

 

Kámán Bálint a szakmai programról beszélt.

 

Kámán Bálint szövetségi kapitány a minap tette közzé a Magyar Atlétikai Szövetség közeli és távlati szakmai programját. A távlati cél legfontosabb eleme a 2023. évi Budapesten megrendezésre kerülő atlétikai világbajnokság sikeres megrendezése és a magyar csapat jó szereplése. Addig is több európai és világversenyen kell bizonyítani  legjobb atlétáinknak.
A kapitány büszke arra és jó érzéssel tölti el, hogy nevelő egyesülete - a Zalaszám ZAC - a magyar atlétika egyik fontos bázisa lett. Bizonyítja ezt, hogy eddigi eredményei alapján két zalaegerszegi atléta is bekerült az olimpiai válogatott keretbe.

 

Szűcs Valdó az olimpiai „A” keret tagja.

 

Szűcs Valdó a 110 m-es gátfutásban az olimpiai „A”, míg Veiland Violetta súlylökésben az olimpiai „B” keret tagja lett!
A két olimpiai kerettag mellett az idei korosztályos világversenyekre további négy Zalaszám ZAC fiatalra is számít a MASZ szakmai igazgatója.
Takács Dóra diszkoszvetésben, Dienes Mátyás, Baki Barnabás és Nagy Pálma pedig rövidtáv és váltófutó számokban tagja a magyar válogatott kereteknek.
Szakály István ügyvezető igazgató elmondta lapunknak, nagyon büszke arra, hogy a város vezetői mellett a szponzorok is minden segítséget megadnak ahhoz, hogy élsportolóik, a nagy létszámú utánpótlás csoportjaik és az őket felkészítő edzők nyugodt, megbízható feltételek között készülhessenek nem kis feladataikra.

 

Veiland Violetta a „B” keretben kapott helyet.