Két mozdony ütközött (2018.12.12.,15:30)

A személyvonat zalai vezetője és kalauza megsérült

 

A hodosi vasútállomás.

 

Nem éppen kellemes vasúti hírekről kell beszámolnunk ezekben a napokban. Kedden arról tudósítottunk, hogy vasárnap este engedély nélkül menesztettek Zalaegerszegről egy személyvonatot, amiközben Zalaszentivánról érkezőben volt a Göcsej Intercity (itt olvasható a cikk).
Most arról kaptunk információt, hogy a szlovéniai Hodos (Vas és Zala megyéhez közeli határmenti település) vasútállomásán összeütközött egy személy- és egy tehervonat mozdonya. Úgy tudjuk, hogy a személyvonat zalai vezetője és kalauza sérülést szenvedett.
A személyvonat - információnk szerint - a MÁV Zrt., Ukk - Boba - Zalaegerszeg -Zalalövő - Őriszentpéter - Hodos vonalon közlekedő járata volt. Indulásra várt a hodosi állomáson, amikor hátulról, kb. 20 km/órás sebességgel belehajtott a teherszerelvény mozdonya.
Természetesen megkerestük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát az esettel kapcsolatban. Amint megérkezik a válasz, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Értesülésünk szerint fegyelmi döntések születtek ma a december 9-i zalaegerszegi, engedély nélküli vonatindítás ügyében.

Ezzel kapcsolatban is kértünk tájékoztatást a kommunikációs igazgatóságtól. Várjuk válaszukat.

E.E.