Két ezüst és egy bronz a felnőtt OB-n! (2018.06.25., 12:10)

 

A bronzérmes váltó, benne a 110-m gáton ezüstérmes Szűcs Valdó.

 

Székesfehérvár volt a házigazdája a 123. Magyarország felnőtt atlétikai bajnokságának. Az év legrangosabb bajnokságán is jól szerepeltek a Zalaszám-ZAC atlétái.
Az első versenynapon került sor a 4x100 m-es váltók döntőire. Kámán Ferenc vezetőedző - a váltók specialistája - nem volt könnyű helyzetben, hiszen Köcse Richárd eltörte a bokáját. Ami viszont növelte a váltó esélyeit, hogy a még csak ifjúsági korú Dienes Mátyás bombaformába került. Az edző Dienes Mátyás, Szűcs Valdó, Balogh Péter, Baki Barnabás sorrendben küldte pályára fiait. A zalaegerszegi fiatalok nem okoztak csalódást, mert 42,16 mp-es teljesítményükkel, jó váltásaiknak köszönhetően dobogós helyezést - bronzérmet - nyertek!
Az első versenynap krónikájához tartozik még, hogy a Nagy Pálma, Ferenczi Melinda, Varga Panna, Hári Anna összetételű Zalaszám-ZAC négyesfogat alig maradt le a dobogóról. Az egerszegi hölgyek 48,46 mp-es teljesítménnyel negyedik helyen értek célba 4x100 m-en.
Szombaton két nagyszerű ezüstéremmel gazdagodott a Zalaszám ZAC. Mindkét ezüstérmet világbajnoki érmes versenyző mögött érte el előbb Szűcs Valdó 110 m gáton nagyszerű 13,88 mp-es időeredménnyel. Nem sokkal később pedig Veiland Violetta nyert értékes ezüstérmet súlylökésben 15,17 m-es eredménnyel. Edző: Bognár Szabolcs.
A két ezüstérmes fiatal szinte egyformán nyilatkozott az érmek átvétele után. Szűcs Valdó és Veiland Violetta: „Pechünk van, hogy Magyarországon éppen a mi versenyszámunkban van két világklasszis - dr. Baji Balázs és Márton Anita. Őket egyelőre nem lehet legyőzni. De van célunk, van előttünk jó példa. Az idő nekünk dolgozik.”
A harmadik versenynapon is több értékes bajnoki helyezést szereztek a Zalaszám-ZAC atlétái. Diszkoszvetésben Takács Dóra 42,50 m-es dobással 6. Mögötte Veiland Violetta 40,22 m-es eredménnyel 7. lett. Női 200 m-en is két zalaegerszegi atléta került döntőbe. Ferenczi Melinda 25,00 mp-es idővel 5. lett. Míg a még csak ifjúsági korú Nagy Pálma - az év felfedezettje - élete első felnőtt bajnokságán az értékes 7. helyezést érte el (25,32 mp). A befejező 4x400 m-es női váltófutásban is értékes helyezést szereztek Kámán Ferenc tanítványai. Nagy Pálma, Ferenczi Melinda, Varga Panna, Hári Anna ötödik helyen hozta be a váltóbotot. Időeredményük:4;01,83 perc.
Bella Attila szakosztályvezető elégedett volt a bajnokságon elért három éremmel és hat döntős helyezéssel.

 

Veiland Violetta