Kérek egy jogosítványt! (2018.04.04., 14:00)

Új szerepet kapott a Zóna

 

Dr. Sifter Rózsa szerint az épület megmentése igazi csapatmunka volt.

 

Kevesen hittek benne, de most már sokan örülnek annak, hogy nem az enyészeté lett Zalaegerszeg egyik városképileg is meghatározó épülete, a Zóna.
Egykor a megyeszékhely egyik legforgalmasabb vendéglátóhelye volt, aztán lehúzták a rolót, hosszú évekig üresen állt.
A megoldást végül az jelentette, hogy az állam átvette a várostól az épületet. Kilenc hónapig tartott a felújítás, mint egy normális várandóság, s megszületett a második kormányablak a városban, ahol helyet kapott a kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztési részlege is.
Az épület megmentése igazi csapatmunka volt - emelte ki az április harmadiki átadáson dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, miután a kivitelező képviselője, dr. Burján Richárd készre jelentette a beruházást. A kormánymegbízott hangsúlyozta: példaértékű volt az összefogás a zalaegerszegi önkormányzat, a megyei önkormányzat, a kormányhivatal, az állam és Vigh László országgyűlési képviselő között. A beruhás 364 millió forint magyar és 45 millió forint uniós forrásból valósult meg.

 

Vigh László az értékmentés fontosságát említette.

 

Balaicz Zoltán polgármester személyes emlékét is felelevenítette az épülettel kapcsolatban. Arról az időszakról beszélt, amikor még nem hivatalos ügyek intézése miatt tértek be ide az emberek, hanem ízletes konyhája vagy éppen egy-egy hűsítő korsó sör miatt.
Vigh László az értékmentés fontosságát említette. Nem a könnyebb megoldást, a lebontást választották, hanem az épített környezetet óvták.
A szalagátvágás előtt Stróber László apátplébános áldotta meg az épületet, majd Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke mondott pohárköszöntőt.
Szerdától tehát már nem sört rendel a kuncsaft a Zónában, hanem mondjuk jogosítványt vagy új személyi igazolványt kérhet. Vagy éppen agrárügyekben segítik a kormányhivatal munkatársai.

E.E.

 

A felirat maradt, a funkció változott… Balról dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Vigh László, Rigó Csaba, dr. Sifter Rózsa és Balaicz Zoltán.