Jósnőnek adták ki magukat (2018.01.23., 9:20)

Fenyegetéssel szerzett pénzt két férfi Zalában

 

Se jósok, se nők nem voltak… S a jövőjüket sem látták…

 

Önbíráskodás miatt emeltek vádat két, élettársi kapcsolatban élő férfi ellen, mert jósnőnek kiadva magukat fenyegetéssel szereztek pénzt egy „ügyfelüktől” - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
Dr. Pirger Csaba közölte: az együtt élő nógrádi férfiak az egyik közösségi oldalon álnéven regisztrálva jósnőnek adták ki magukat, így kerültek kapcsolatba 2016 szeptemberében egy zalai férfival. Azt állították, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, s mivel szerintük a sértetten és a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandóak levenni a rontást, hogy „megakadályozzák a várható tragédiák bekövetkezését”.
A vádlottak szerint ők elvégezték a rontáslevételt, a sértett azonban  ennek ellenértékét nem fizette ki. A két „jósnő” telefonon és a közösségi oldalon többször is azzal fenyegetőzött, hogy „visszateszik” a családjára az átkot és „ravatalra kerül”, ha nem fizet.
Az elvégzett „szolgáltatás” és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, továbbá a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget követelték, összesen 80 ezer forintot. A sorozatos fenyegetés hatására a sértett átutalta a követelt összeget az elkövetők bankszámlájára, a pénz a nyomozás során nem térült meg.
A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a két nógrádi férfival szemben önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Forrás: MTI