Jobb, ha „kisírják” a munka folytatását (2019.10.10., 12:40)

- avagy miért szünetel az Átalszegett út 33-as számú ház felújítása?

 

 

Az utóbbi időben annyi történt, hogy az állványokat elvitték.

Fotó: Zalatáj

 

Miközben a magyar építőipar virágkorát éli, gombamód nőnek az új épületek, Zalaegerszegen, az Átalszegett út 33-as számú társasháznál megállt az idő. Szerencsére nem ez a jellemző a megyeszékhelyen, hiszen dinamikusan fejlődik a város.
Az ott lakók kerestek meg bennünket panaszukkal. Két éve, 2017-ben kezdődött a társasház külső felújítása, ám a kivitelező rövid idő után levonult a munkaterületről. Azóta annyi történt, hogy az ott lévő állványzatot elszállították.
Szalai Béla közös képviselő így foglalta össze a „felújítás” eddigi történetét:
– 2017-ben kötöttünk szerződést a kivitelezővel, aki három hónapos határidővel vállalta az épület külső felújítását szigeteléssel. A munka kezdetekor két részletben 12 millió forintot utaltunk át, ám ennek ellenére hamar félbeszakította a munkát. Csak az épület északi oldala lett befejezve, de most már az is olyan állapotban van, hogy újra lehetne kezdeni a munkát.
Szalai Béla lapunknak elmondta, hogy a kamarához fordultak panaszukkal, ahol a kivitelező ígéretet tett a munka folytatására. A kamara égisze alatt működő Békéltető Tanácsnál olyan egyezség született, hogy amennyiben a kivitelező nem tartja be az újabb határidőt, akkor a lakóközösség a bírósághoz fordul.
– A határidő lejárt, de a munka nem folytatódott – mondja Szalai Béla. – Nem fordultunk azonnal bírósághoz, mert az ügyvédek azt tanácsolták, hogy még mindig jobb, ha „kisírjuk” a munka folytatását, mintha perre mennénk, mert az évekig is eltarthat.
Természetesen megkerestük a kivitelezőt. Az ő véleményét a folytatásban olvashatják majd.

E.E.
(Folytatjuk)