Jobb, ha „kisírják” a munka folytatását (2019.10.18., 10:55)

– avagy miért szünetel az Átalszegett út 33-as számú ház felújítása? (2.)

 

A mobil WC a helyszínen maradt. Előszeretettel használják állítólag. Nem a munkások...

 

Alighogy megkezdődött, máris abbamaradt Zalaegerszegen az Átalszegett út 33-as számú társasházának külső felújítása. A dinamikusan fejlődő megyeszékhely kertvárosi részében lévő épület immár két éve amolyan torzóként csúfítja a városképet.

Előző számunkban (itt olvasható) nyilatkozott Szalai Béla, a ház közös képviselője, aki elmondta, hogy az ígérgetésen kívül semmi sem történt a kivitelezést elvállaló Tornyos Norbert részéről. Mint jeleztük, megkerestük őt is.

- Szerződés kötelezi a ház felújítására. Miért vonultak le a területről a munka befejezése nélkül?

- Nem vonultunk le, csak a bérelt állványokat vittük vissza a tulajdonosnak.

- Miért, hiszen nem végeztek a munkával?

- A munkások személyi problémák miatt összevesztek és otthagytak. Nem tudtam folytatni a munkát. Az állványok bérlése pedig sokba kerül.

- A ház a szerződésben szereplő teljes összeg jelentős részét átadta Önnek két évvel ezelőtt…

- A pénz egy része az eddig elvégzett munkát fedezi, illetve rendelkezésre áll az anyag nagy része is.

- Mikor folytatják a munkát?

- Nem tűntünk el, novemberben tudnak jönni az emberek, akkor folytatjuk a munkát. Szeretnénk befejezni a felújítást – mondta Tornyos Norbert.

Mint előző számunkban írtuk, a ház a kamara mellett működő Békéltető Tanácshoz fordult, de a kivitelező ottani ígérete ellenére sem folytatódott a munka. Bírósághoz fordulhattak volna, de az ügyvédek azt mondták, hogy jobb, ha „kisírják” a felújítás folytatását, mert a bírósági eljárás évekig eltarthat.
Előző cikkünk óta annyi történt, hogy a társasház képviselője igazságügyi szakértőhöz fordult állapotfelmérés miatt. Ez várhatóan egy hónap múlva lesz kész.
És a felújítás?...

E.E.
(Folytatjuk)