Itt már a sírás sem számít!
– avagy miért szünetel az Átalszegett út 33-as számú ház felújítása? (3.)

(2019.12.16., 10:25)

 

 

A változás annyi, hogy már mobil WC sincs.

 

Korábbi cikkeinkben egy egerszegi társasház felújításának rendhagyó építési naplóját olvashatják. Két éve (!) kezdődött a munka, ami hamar félbeszakadt, s azóta sem folytatódott.
Legutóbbi cikkünk óta annyi változás történt, hogy a mobil WC-t elvitték. Ez arra is utalhat, hogy nem mostanában lesz itt munkavégzés. Vagyis nem vált be az a jogi tanács, hogy inkább sírják ki a munka folytatását, mert a bírósági eljárás évekig eltarthat.
Október közepén megjelent cikkünkben Tornyos Norbert vállalkozó a következőket nyilatkozta többek között: „Nem tűntünk el, novemberben tudnak jönni az emberek, akkor folytatjuk a munkát. Szeretnénk befejezni a felújítást.”

Most december közepén is túl vagyunk. A munka továbbra is áll. Munkások sehol, már mobil WC sincs, csak dühös lakók, akiket Szalai Béla képvisel. Ő ezt mondta érdeklődésünkre:
– Azon túl, hogy a mobil WC-t elvitték, semmi sem történt. Legfeljebb annyi, hogy a ház állapota tovább romlik. Ügyvédet fogadtunk, ő felkért egy igazságügyi szakértőt állapotfelmérésre. A vállalkozó peren kívüli megegyezést javasolt, ám az általa javasolt időpontban nem jelent meg.
Múlt pénteken volt Luca napja. A nevéhez fűződő szék elkészítése rohamtempóban készült az Átalszegett út 33-as ház felújításához képest.

E.E.

 

A ház lakóinak türelme is véges.

Fotók: Zalatáj

 

Jobb, ha „kisírják” a munka folytatását (2019.10.10.)

Jobb, ha „kisírják” a munka folytatását (2.) (2019.10.18.)